Sportnytt
15 juli 2019 18:00

Dags att ladda om – nu blir det fokus på Aachen

World Equestrian FestivalEfter Falsterbo Horse Show är det dags för nästa stortävling. Denna vecka går CHIO Aachen med bland annat Nations Cup i dressyr, laghoppning och Rolex Grand Prix. Här hittar du allt du behöver för att följa stortävlingen.

Dags att ladda om – nu blir det fokus på Aachen
Nu är det dags för stortävlingen CHIO Aachen. Foto: CHIO/Michael Strauch

De prestigefyllda tävlingarna avlöser varandra, knappt har Falsterbodammet borstats av innan det är dags för nästa evenemang. Denna vecka riktas blickarna mot tyska Aachen, där de anrika tävlingarna World Equestrian Festival avgörs med lagtävlingar i hoppning, dressyr, körning och fälttävlan.

Sjunde och näst sista omgången av säsongens Nations Cup i dressyr rids i Aachen. Inför veckans lagtävling ligger Sverige i ledning med 46 poäng följd av Nederländerna på andra plats med 30 poäng och Tyskland på tredje plats med 29 poäng. Svenska dressyrekipage i Aachen är Therese Nilshagen med Dante Weltino OLD, Antonia Ramel med Brother de Jeu, Rose Mathisen med Zuidenwind och Michelle Hagman Hassink med Chagall H i de femstjärniga klasserna och Destano i de fyrstjärniga.

Ridsport, Ullevi Dag 5
Rose Mathisen och Zuidenwind ingår i det svenska dressyrlaget. Foto: Roland Thunholm

Laghoppningen ingår inte i Nations Cup, men är nog så prestigefylld ändå. Svenska hoppryttare till Aachen är Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Angelie von Essen, Irma Karlsson och Evelina Tovek. Till de högsta klasserna har Henrik med sig Forever och Toveks Mary Lou, Peder har med sig Catch Me Not S, H&M Christian K och Zacramento, Irma rider Chacco Stara och Chacconu, Evelina har med sig Cortina, Dalila de la Pomme och Winnetou de la Hamente Z, och Angelie satsar på Daniel och Luikan Q. Utöver dessa har de svenska ryttarna även med sig några unghästar.

Peder Fredricson Zacramento Mexico City
Peder Fredricson tar med sig Zacramento till Aachen (arkivbild) Foto: Stefano Grasso/GCL

Dags för Rolex Grand Prix

För hoppryttarna hägrar utöver laghoppningen även Rolex Grand Prix, och som en av de fyra mest prestigefyllda tävlingarna i världen ingår denna i Rolex Grand Slam. Tävlingarna har extra stora prispengar och en särskild bonus till den som lyckas vinna alla. Senaste vinnaren av Rolex Grand Prix var Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou som vann i holländska ’s-Hertogenbosch den 17 mars. I Aachen står Henrik redo på startlinjen igen, redo för att fightas om en ny seger.

Malinjosefsson_kithoughton
Malin Josefsson och Golden Midnight är ett av två svenska fälttävlansekipage i Aachen. Foto: Badminton Horse Trials/Kit Houghton

Sverige har inga lag i körning eller fälttävlan i Aachen. Individuellt startar Malin Josefsson med Golden Midnight och Louise Romeike med Wieloch’s Utah Sun i fälttävlan. Fredrik Persson startar i fyrspannsklassen och har med sig Don Hall, Enzo, Samba Girl, Vizier och Zidane.

Fredrik Persson blev bästa svensk i fyrspannens dressyr.
Fredrik Persson representerar Sverige i fyrspannskörningen. Foto: Jenny Schwieler Staaf

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Livesändning
Hoppryttare i Aachen
Dressyrryttare i Aachen
Fälttävlansryttare i Aachen
Fyrspannskuskar i Aachen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden