Avelsnyheter
1 oktober 2019 15:00

Dags för andra Breedersveckan

SWB Equestrian WeeksAndra delen av SWB Equestrian Weeks är i gång. Nu är det dags för de unga hopphästarnas championat och godkände hingsten Baloe är en av de hästar som kommer till start.

Dags för andra Breedersveckan
Arnold Assarsson och Baloé Hp kommer till Flyinge för att försvara hingstens titel. Bilden är från Scandinavium i våras. Foto: Roland Thunholm

I söndags avslutades SWB Equestrain Weeks i dressyr och på onsdagen fortsätter evenemanget med hoppning. Från onsdag till söndag ska Breeders Trophy, ungdomsklasser och klasser för seniorer avgöras.

Fjolårets Breddersvinnare i hoppning för 4-åringar, hingsten Baloé HP är en av många som kommer till start under veckan.  Baloés ryttare Arnold Assarsson hoppas få se EM- VM- och OS-vinnaren Jeroen Dubbeldam testrida och bedöma hingsten i finalen för femåringar.

– Enligt mig är det en av världens bästa ryttare, självklart hoppas jag få se honom rida Baloé men det är en lång väg dit, säger Arnold Assarsson i ett pressmeddelande från arrangören.

Lfcemeliegrönbergheartcorelrt2
Heartcore L och Emelie Grönberg i Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

6-års finalen är också ett kval till Lövsta Future Challenge Jumping för unga hästar som avgörs i samband med Göteborg Horse Show. Ninette Bollinders Heartcore L var en av de hästar som tog sig till Göteborg efter att vunnit Breeders för 6-åringar förra året.

”Fantastisk möjlighet”

– Att se sin häst i Gothenburg Horse Show, på en femstjärnig tävling, får man som uppfödare och ägare inte vara med om så många gånger. Det är en fantastisk möjlighet för de nyblivna sjuåringarna att komma till start på en sådan tävling och det är en fantastisk möjlighet för oss som uppfödare att marknadsföra våra hästar, säger Ninette Bolinder i pressmeddelandet.

Det blir också en auktion med hopptalanger på lördagens kväll då över 20 föl och unghästar auktioneras ut.

I klasserna för äldre hästar handlar det bland annat om ATG Riders Leauge.

Under veckan avgörs också Breeders i fälttävlan.

Start- och resultatlistor

Program

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden