Fälttävlan
4 maj 2016 08:02

Jung går för Grand Slam

I dag börjar tävlingarnas tävling - den fyrstjärniga klassikern i brittiska Badminton. Om vädret blir bra väntas upp mot 200 000 personer följa terrängen på lördag. För tyske stjärnan Michael Jung blir det en extra utmaning då han tar hem Rolex Grand Slam om han vinner.

Jung går för Grand Slam
Michael Jung har chans på nästan tre miljoner kronor i helgen.

Spänningen stiger inför tävlingarna i Badminton i sydvästra England som börjar med hästbesiktningen i eftermiddag. Inga svenskar finns i startfältet som dock är fyllt av stjärnor som Nya Zeelands Mark Todd, Tysklands Michael Jung och hemmanationens Kristina Cook och Oliver Townend. Startfältet fick också en sen strykning från Pippa Funnell som fördes till sjukhus efter ett fall i helgen. Totalt är det startande från 16 olika länder i åldrarna 20-62 år. 

Michael Jung har mer än segern i själva tävlingen att rida för. Som vinnare av Burghley i höstas och Kentucky i söndags i höstas går han för Rolex Grand Slam. Om han vinner Badminton ger det honom 240 000 brittiska pund, närmare tre miljoner kronor – något som bara en ryttare har lyckats med tidigare. Han leder också serien FEI Classics överlägset när tre av sex tävlingar är klara. Tysken rider La Biosthetique Sam i Badminton.

Terrängen och den avslutande hoppning visas på mängder av tv-kanaler runt om i världen. Den som befinner sig i Sverige får dock lita till FEI:s betalkanal.  

Ställningen i FEI Classics 2015/2016 efter tre av sex tävlingar
1. Michael Jung, Tyskland, 27 p
2. Astier Nicolas, Frankrike, 15 p
3. Shane Rose, Australien, 15 p
4. Lauren Kieffer, USA, 12 p
5. Maya Black, USA, 10 p
6. Tim Price, Nya Zeeland, 10 p
7. Clarke Johnstone, Nya Zeeland, 10 p
8. Phillip Dutton, USA,  8 p
9. Emily King, Storbritannien, 8 p
1.0 Sonja Johnson, Australien, 8 p

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden