27 oktober 2016 11:45

Brink och RayMore kvalvinnare

På Elmia Scandinavian Horse Show inledde de 6-åriga dressyrhästarna. Efter halva startfältet ledde Lisa Johansson med Cobra CS. Jan Brink och Raymore 1284 visade att formen från Breeders Trophy satt i och slog till med 83 procent, kvalseger.

Brink och RayMore kvalvinnare
RayMore 1284 och Jan Brink tog kvalet med marginal. Kim C Lundin, Kim@witnet.se

Kvalets femton hästar dömdes av samma domarteam som under onsdagen med Lena Mårtensson och Magnus Ringmark tillsammans med Maria Colliander. Idag som igår, liksom i finalerna för 4-6-åringar gäller fempunktsbedömning även kallat gångartsbedömning.

Årgångens största stötesten är som alltid galoppombytena men de flesta som tagit sig hit bemästrade dem väl. 

Först ut var Christian Bengtsson med Floriscount-valacken Flavour som inledde fint med 77 procent.

Christian Bengtsson och Flavour

Helene Reje har en mäktig häst i Hirtenlife med härlig mekanik i trav och galopp. Första att slå Christians procent var Sandra Sterntorp med Leo Degraunch som gjorde en mycket prydlig ritt på 78,2 procent.

Leo Degraunch med Sandra Sterntorp

Minna Telde gjorde ett försök med Barland I.M men stannade på 76,8 procent. Istället var det välridande Lisa Johansson på den stiliga Cobra CS, svart och blank, som med mäktiga byten satte 78,4 procent och tog halvtidsledning.

Lisa Johansson med Cobra CS

Unghäst-VM-deltagaren Bossanova YL och Mikaela Alderin-Danielsson gjorde årets bästa ritt.
– Jag hoppas jag går till final, hon är alltid bättre dag 2, sa Mikaela. Och visst gick det vägen med 79 procent i bagaget.

Mikaela och Bossanova YL, uppfödd av Yvonne Sterntorp.

Men, Jan Brink och Raymore 1284, uppfödd av Kerstin och Thom Nilsson, visade upp en bättre runda än i Flyinge för några veckor sedan. Härligt flyt i traven och galopp som bär mot högre klass, 83 procent och kvalseger.

Raymore 1284

Skulle någon kunna rubba Mäster Brink? Inte riktigt men klassen fick ett ekipage över över de 80 procenten genom Anna Svefors och Fürstenball-valacken Flawless. Trots namnet så behöver den lydige och samarbetsvillige Flawless bli starkare bak och få bättre aktivitet, totalt 80 procent.

Anna Svefors och Flawless

Till final går RayMore 1284, Flawless, Bossanova YL och Cobra CS.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden