Fälttävlan
11 juli 2016 08:00

Dags för fälttävlansveckan

Ponny-SM och internationell fälttävlan för hästar är de sportsliga höjdpunkterna när Fälttävlansveckan inleds i dag. Men det finns också många andra godbitar, som Mästarnas mästare clinics om säkerhet, föreläsningar om mental träning och saluhästvisning.

Dags för fälttävlansveckan
Staffan Lidbeck kommer inte att försvara sin titel i Mästarnas mästare när årets fälttävlansvecka drar igång.

I ett pressmeddelande lovar arrangören Swedish Eventing något för alla under den intensiva veckan på Flyinge. Öppen träning för två av Sveriges mest meriterade tränare, föredrag om hur ryttare och häst tränas, clinic om säkerhet, saluhästvisning, unghästbedömning och tävling om vem som verkligen är Fälttävlansveckans Mästarnas mästare är bara några aktiviteter. Titelförsvararen Staffan Lidbeck som också är svensk förbundskapten har dock lämnat ett sent återbud. Han prioriterar i stället att åka till Aachen med det svenska laget.

Säkerhet i sporten är högprioriterat och redan på måndagen ska slutsatser för hur säkerheten inom fälttävlan kan ökas att presenteras. 

I slutet av veckan är det dags för de sportsliga höjdpunkterna med ponny-SM och internationella klasser upp till 2* nivå för hästar. Ekipage från Sverige, Norge och Finland är anmälda. 

Hela programmet

Arrangörens webbplats

Start- och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden