Hoppning, Ponny
10 november 2021 06:20

Dags för lag-SM och semifinal i Prins Carl Philips pris

Lag-SMPå söndag är det dags för lag-SM i hoppning. Tio lag gör upp om SM-medaljerna på Strömsholm. En spännande upplösning väntar också när det ska avgöras vilka ekipage som får rida finalen av Prins Carl Philips pris i Friends Arena.

Dags för lag-SM och semifinal i Prins Carl Philips pris
Thea Gånehed, Ebba Danielsson, Ida Selin och Fanny Kullmyr vann lag-SM för ponnyer i hoppning på Strömsholm 2017. Alla är idag framgångsrika på häst. Foto: Roland Thunholm

Det är Strömsholms Ridsportförening som står som värd när finalen i Folksam Ponnyallsvenska går av stapeln i helgen. Under året har klubbarna i Sverige tävlat i sex zoner i tre omgångar, där de två bästa klubbarna i varje zon kvalificerat sig till finalen på Strömsholm. Endast ett lag har gått vidare i två zoner.

Totalt ska alltså tio lag göra upp i söndagens final som går i två omgångar. De sex främsta går vidare till omgång två, de tre bästa ekipagen i varje lag räknas och resultatet från båda omgångarna slås ihop för att utse medaljörerna. Slutar fler lag på samma antal fel blir det omhoppning om medaljerna.

Inga mästare utsågs 2020 då finalen ställdes in på grund av pandemin. Senast det begav sig var under Strömsholmsdagarna 2019, då Örebro Ryttarteam Föreningen stod som segrare och tog klubbens första SM-medalj. Halmstad Fältrittklubb tog hand om silvret och bronsmedaljen gick till Vindelns Ridklubb. Endast bronslaget, Vindelns Ridklubb, finns med i årets startfält.

Startordning i finalen

  1. Vetlandaortens Ryttarförening
  2. Flyinge Ryttarförening
  3. Vindelns Ridklubb
  4. Strömsholms Ridsportförening
  5. Runsten Equestrians
  6. Mantorpsryttarna
  7. Skedala Ridklubb
  8. Göteborgs Fältrittklubb
  9. Jump Club Ridsportförening
  10. Södertälje Ridklubb

På lördag avgörs det också vilka åtta ekipage som får rida finalen på Friends Arena under Sweden International Horse Show. Då är det dags för den sista semifinalen i Prins Carl Philips pris. Tre ekipage ligger just nu på samma antal poäng i kategori C, och även i kategori D är det otroligt jämt.

Start- och resultatlistor.
Equisport sänder (betaltjänst).

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden