Hoppning
24 maj 2018 14:01

Dags för ny nationshoppning

InternationelltFörbundskapten Henrik Ankarcrona fortsätter att testa olika laguppställningar inför VM. Nu till helgen rider en stark svensk trupp lagtävling i Rom.

Dags för ny nationshoppning
Douglas Lindelöw, Henrik Ankarcrona och Henrik von Eckermann är på plats i Italien. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

– Det är en del av pusslandet inför VM. Jag försöker testa nya ekipage och ge dem mer rutin, samtidigt som jag vill ha ett slagkraftigt lag på plats, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet om helgens nationshoppning i Italien.

Nationshoppningen i Rom ingår inte i FEI Nations Cup, men räknas som en prestigefylld nationstävling där de bästa lagen deltar.

– Vi är jätteglada över att ha fått en inbjudan till Rom. Det gäller att vi visar framfötterna så att vi blir inbjudna även framöver, säger Henrik Ankarcrona,

Följande svenskar är på plats:
Malin Baryard Johnsson/H&M Cue Channa och H&M Indiana.
Henrik von Eckermann/Newton Abbot och Flotte Deern
Evelina Tovek/Dalila de la Pomme
Fredrik Jönsson/Cold Play
Douglas Lindelöw/Zacramento

Vilka fyra som ingår i det svenska laget avgörs efter torsdagens inledande hoppklasser där bland annat Malin Baryard Johnsson blev sexa i en 1,45-klass tillsammans med H&M Second Chance och Douglas Lindelöw och Zacramento blev nia i en 1,50-hoppning.

Det är ett starkt startfält – inte minst USA:s lag. Det består av världscupfinalvinnaren Elizabeth ”Beezie” Madden, världstvåan Kent Farrington, förra årets världscupmästare McLain Ward, Laura Kraut och Lauren Hough.

Nationshoppningen rids fredag eftermiddag 14.15.

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden