Fälttävlan
14 maj 2014 15:37

Dags för nya touren

På lördag är det premiär för Swedish Eventing Tour, SET. Premiären är hos Eketorp Eventing som också bjuder på en nationell trestjärnig klass. I startfältet finns bland annat EM-silvermedaljörerna Frida Andersén och Niklas Lindbäck.

Dags för nya touren
Niklas Lindbäck och Mister Pooh är ett av många välkända ekipage som kommer till start hos Eketorp Eventing i helgen. (ARKIVBILD)

”Vi som arrangörer jobbar för fullt med att färdigställa banorna och mässan för att kunna ta emot alla på bästa sätt. Vi får också rapporter av ryttarna att de laddar för fullt inför helgens utmaningar.” Det skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Tävlingarna hålls på Eketorp, Rolsberga i skånska Höör, och startar med enstjärnig dressyr, SET, på lördag morgon. Därefter blir det full fart med dressyr även i den tvåstjärniga SET-klassen och den trestjärniga klassen. En del banhoppning klaras också av under förmiddagen och på eftermiddagen går terrängen för en avdelning i den enstjärniga klassen och den trestjärniga klassen. Den tvåstjärniga klassen har sin terräng på söndag då det också rids en 100-klass.

I startfältet finns bland annat EM-silvermedaljörerna Niklas Lindbäck och Frida Andersén med sina silverhästar Mister Pooh respektive Herta, OS-ryttarna Malin Petersen och Linda Algotsson, Hannes Melin, Anna Hassö, Johan Lundin samt flera utländska gäster. 

Tävlingen arrangeras av Eketorp Eventing och Stensäters Ryttarförening.

Läs mer om SET.

Arrangörens hemsida.

Startlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden