Hoppning
23 juli 2019 14:49

Dags för SM-fest på Sundbyholm

MästerskapI morgon, onsdag, börjar SM-hoppningarna på Sundbyholm. Innan veckan är slut har det ridits SM för både hästar och ponnyer i alla ålderskategorier.

Dags för SM-fest på Sundbyholm
Sundbyholm är återigen värd för ett samlat SM i hoppning. Arkivbild: Roland Thunholm

I ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet berättas bland annat att ryttarna Alice Tapper, Ottilia Lundgren och Mikaela Gustaphson rider SM både för seniorer och unga ryttare.

I startfältet finns också rutinerade rävar som Marcus Westergren, Niklas Arvidsson och Olof Smith som båda har visat att trivs på Sundbyholms bana tidigare, däremot saknas titelförsvararen Karin Martinsen på startlistan.

På juniorsidan handlar det bland annat om regerande mästare Ottilia Lundgren samt Kajsa Björe som har två hästar till start, Joel Torstenson och Janelle Larsson.

Numera har även åldersklassen Children 12-14 år SM-status. I startfältet finns bland annat Emil Jönsson.

På ponnysidan handlar det om SM både för ryttare och SM för ungponnyer samt ett Inverkans-SM.

Mästerskapet börjar med bland annat kval i Inverkans-SM och ungponnyernas första runda på onsdagen och pågår sedan till och med söndag.

Regler, SM

Start- och resultatlistor

Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden