Hoppning
15 december 2019 14:29

Dags för världscupen i La Coruña

VärldscupenFinalplatser kan säkras och ryttare kan skrälla – det lär bli en spännande omgång av världscupen i spanska La Coruña. Svenska Annika Axelsson är på plats, och här hittar du allt du behöver för att följa sändningen.

Dags för världscupen i La Coruña
Två nordiska ryttare att hålla ögonen på i La Coruña är Victoria Gulliksen och Annika Axelsson (arkivbilder). Foto: Fredrik Jonsving/Lottapictures

Under söndagen rids den sjunde omgången av hoppningens världscup i den västeuropeiska ligan. Precis som i senaste omgången är det Spanien som är värdnation, men nu riktas blickarna mot La Coruña.

Tävlingen krockar med det stora femstjärniga meetinget i Genève där Top 10-finalen reds, därmed saknas årets riktiga toppnamn i ligan. Startfältet skäms dock inte för sig och bjuder på en lång rad toppryttare, inte minst Emanuele Gaudiano, Celine Schoonbroodt-De Axevedo och Luciana Diniz som alla tre ligger på en poängnivå där en seger i La Coruña i stort sett skulle betyda en finalbiljett.

Ett spännande namn att hålla ögonen på är norska Victoria Gulliksen som gjorde en strålande insats i Madrid för två veckor sedan. Nu startar hon återigen i världscupen – förmodligen med ett större självförtroende innanför bröstet.

Enda svensk i startfältet är Annika Axelsson – ryttaren som gjorde världscupdebut i förra omgången. Precis som i Madrid startar hon W Diva Rosa MFS (BHHS sto f-08 e Wallenberg-Emilion) och den 9-åriga Cooper I Z (ZANG hingst f-10 e Chellano Z-Calvaro Z), och det blir W Diva Rosa MFS som hon startar i världscupklassen. Annika har startnummer 13 av 40 ryttare.

Klassen startar 17:00 och går att följa live via SVT Play och FEI TV.

Arrangörens hemsida
Start- och resultatlistor
Klassens startlista
Livesändning SVT Play
Livesändning FEI TV

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden