Blogg
29 juli 2012 19:40

Dålig tajming av väderguden

Söndagen gick lite som en berg- och dalbana för Sveriges del. Sara levererade i världsklass, medan Niklas drabbades av åskguden Tors hammare.

Sara sken ikapp med solen, som behagade hålla sig framme på förmiddagen, och lät sig glatt intervjuas av Radiosportens Christian Olsson – mannen som, välförtjänt, hyllas som kommentator av fälttävlansdressyren. Han är också mannen som låg bakom det fantastiska radioreferatet när Rolf-Göran tog EM-guld förra året. Underbart att ridsporten har fått en egen radiokommentator, som får folk att dra ordentligt på smilbanden. När vi berömde Christian i mediarestaurangen – halleluja, idag fanns det mat att köpa! – ryckte han något förläget på axlarna och konstaterade: ”hästar är ju så roliga djur, de ser så roliga ut”.


Mediarestaurangen, idag med mat.

Ryktet säger att även Viktoria Carlerbäck gör ett bra jobb som expertkommentator för SVT Play, som vi inte kan se här borta i London, och det är ju kanon – fram för mer bevakning av fälttävlan!

Tillbaka till Sara, som var den stora behållningen för svensk del idag. I bakgrunden av den lilla blonda ryttarinnan, höll sig henne lika blonda man. Tyske Frank Ostholt, lagguldmedaljör från OS i Hongkong, blev inte uttagen den här gången och hade (frivilligt?) klätt sig i frugans färger.


Frank och ryttarmamman Margareta Algotsson.

Om Sara stod för solskenet, så hade någon retat upp åskguden Tor när det var dags för Niklas och hans Mister. Regnet stod verkligen som ridspön i backen när han kom in på arenan, och publiken dundrade ner i korridorerna under läktarna för att komma undan regnet. Ingen optimal OS-debut.

Det fick även fixas & trixas med domarkurerna, då ett tak plötsligt höll på att blåsa av.


Men funktionärerna offrade sig snabbt, upp på taket i regnet för att snickra lite.

Till något helt annat: precis utanför alla avspärrningar på området – och de är många – ligger en typisk brittisk pub, så som man liksom tänker sig att de ska se ut. När vi trillade ut genom grindarna från anläggningen igår efter avslutad jobbdag, i desperat jakt på mat, hittade vi till stor glädje puben som blivit ett vattenhål för ryttare, ledare, hästskötare, funktionärer, groupies och annat löst folk. Och där fanns klara regler:


Klockan 22 innebär läggdags!

Och när vi ändå är inne på ämnet, det säljs olympiskt vin på arenan. En miniflaska rött och en miniflaska vitt är införskaffade – samlarobjekt!

Hingstar Online

Just nu 127 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar