Världen
6 februari 2018 12:30

Dansk man rasande över hästbajs

PolisanmälanAtt hästen bajsade på grusvägen framför mannens hus på danska Själland föll inte husägaren i smaken. Det slutade med en polisanmälan från ryttarna vars hästar skrämdes rejält.

Dansk man rasande över hästbajs
Hästbajs på vägen retade upp mannen. Arkivbild. Foto: Istock

En ridtur på fredagsmorgonen resulterade i kaos enligt den polisanmälan som har gjorts polisen på Nordsjälland, skriver Ridehesten. Kvinnorna, 19 och 28 år gamla, red på en grusväg när en av hästarna bajsade. Mannen som bor i huset intill började då skrika genom fönstret. Hästarna blev rädda och ryttarna valde att fortsätta.

Strax efter kom mannen dock körandes efter ekipagen och skrämde dem mer genom att bland annat att bromsa hårt med bilen, vifta med papper och släppa sin hund lös mellan benen på hästarna.

Enligt polisanmälan kunde ryttarna galoppera ifrån mannen och tillbaka till ridskolan. Därifrån gjordes anmälan och den lokala polisen ska nu utreda saken vidare, skriver Ridehesten.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-