Dressyr
21 november 14:44

Danska världsmästarekipaget från Herning har splittrats

InternationelltYtterligare ett av ekipagen i det danska guldlaget vid VM i dressyr har splittrats.

Danska världsmästarekipaget från Herning har splittrats
Daniel Bachmann Andersen njöt av att vara inne på banan med Marshall-Bell under VM. Foto: Roland Thunholm

Det är Daniel Bachmann Andersen och Marshall-Bell (DWB val f 2012 e Blue Hors Don Romantic-Michellino, uppf Tina Christoffersen och Nicolai Jepsen, äg fam Ahorner) som inte längre är ett ekipage. Detta berättar danska Ridehesten.

Marshall-Bell, som tillsammans med Daniel Bachmann Andersen ingick i det danska guldlaget på VM 2022 och i bronslaget på EM 2021, är nu tillbaka hos sin ägarfamilj och har gjort sin första start med Nicola Ahorner, Österrike.

Ekipaget startade en nationell Intermediaire II och vann med 72,412 procent. Ryttaren har dock gått ut med att hon planerar att representera Israel internationellt. Daniel Bachmann Andersen finns fortfarande med i teamet kring hästen och stöttar den 22-åriga dressyrryttaren i hennes satsning som redan har tagit henne till flera internationella mästerskap.

Turerna kring Marshall-Bell var många inför VM i augusti, och Daniel Bachmann Andersen berättade om sin glädje när det stod klart att han skulle få rida valacken i Herning i somras.

Även Cathrine Laudrup-Dufour och Vamos Amigos (WESTF val f 2012 e Vitalis-Blue Hors Hotline, uppf Reesink Pferde) i det danska guldlaget har splittrats efter VM då valacken är tillbaka hos sin ägare.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden