Dressyr
16 februari 2018 13:09

Dante Weltino lämnar avelsboxen i satsningen på VM

Mot TryonTherese Nilshagens tävlingskamrat och EM-medaljör Dante Weltino ska inte användas i avel i år. Allt fokus ligger på att hingsten ska göra ett så bra VM som möjligt.

Dante Weltino lämnar avelsboxen i satsningen på VM
Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD satsar allt på tävlandet i år. Foto: RolandThunholm

Dante Weltino OLD (OLDBG hingst f 2007 e Danone-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls, äg Dressurpferde Leistungsz och T. Nilshagen) är godkänd avelshingst och har kombinerat tävlande på hög nivå och betäckning tidigare år. I år blir det dock annorlunda och hingsten ska inte betäcka alls. Detta är en del i satsningen mot VM i Tryon, USA, för honom och Therese Nilshagen. Ekipaget fick sitt riktiga internationella genombrott under EM förra året där det bland annat ingick i det svenska bronslaget och kom fyra i Grand Prix Special.

– Vi vill inte att det ska bli för mycket för honom. För ägaren är det viktigt att det inte blir för stor press på hästen, säger Therese Nilshagen till Eurodressage.

Dante Weltino har haft många ston och betäckte även 2016 då han åkte till OS i Rio där han dock inte kom till start.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden