Sport
12 juli 2014 13:29

DD och Marina i rekordseger

Kanske är det rekord för YR-kür i Sverige, förmodligen bra nära. Marina Mattsson och "DD" alias Double Diamond II 1183 briljerade i dagens uppvisning och fick 77,75 procent. "Det är inte alls tokigt att vara young rider när du vinner i Falsterbo", sa Marina Mattsson som rider U25 i Aachen i nästa vecka.

DD och Marina i rekordseger
Dagens Dubbel eller DD som fenomenale Double Diamond II kallas hemma i stallet. Marina Mattsson gasade på under ärevarvet. Kim C Lundin kim@witnet.se

Åtta taggade ryttare gjorde upp om Gina Tricot Future Elite och flera ryttare presterade bra kürer men minsta fel blir dyrbart. Det är innovativa mönster och härlig musik i ungdomarnas program.

Dagens segrare har ju trots sin ungdom redan lämnat YR-lägret för U25 och senior-GP, Marina är 20 år med ett år kvar i gruppen. Med flera hästar ges möjligheten att rida och Marina tycker om Falsterbo, mycket. Hon har kürsegrar här med ponnyhingsten Verdi och flera andra hästar.

I dagens ritt satt allt, Double Diamond plockade hem massor av åttor fint lotsad av Marina.
– Han var verkligen jättefin idag, han höll ihop mycket bättre och jag hade honom framför mig hela tiden. DD kan programmet, är med på noterna men förekommer mig inte, han är helt optimal, så otroligt stadig.
– Vi kallar honom DD hemma, nu får det väl betyda Dagens Dubbel framöver.
– Det är riktigt roligt att vara young rider i Falsterbo när man vinner så här som idag.

Tvåa i klassen blev Cecilie Lyndrup, vars ritt var verkligt bra både enligt den danske lagledaren och danska domaren Susanne Baarup som såg klassen från sidlinjen. Själv var Cecilie varm, andfådd och mycket nöjd med sin Lambada.
– Han var framme för skänkeln och det blev inga riktigt stora fel men vi har bara ridit det här programmet tre gånger så vi känner oss fram lite.
– Lambadas bästa gren är galoppen och seriebyten, i vinter ska jag rida lite Intermediare med honom.

Fanny Callerud var glad och nöjd med sin Choice ett sto hon haft i snart 4 år.
– Hon var taggad men höll sig ganska lugn, jag är jätteglad, det är så himla roligt att rida kür det får vi ju inte göra så ofta.
– Jag har gjort min kür själv, all musik utom trummorna, de har jag fått hjälp med att lägga på.
– Jag har ett år kvar som YR, kanske att jag kan på allvar sikta på landslaget då. Jag hoppas det fortsätter gå bra och jag har god hjälp av min tränare Stefan Jansson.

Resultat


Marina Mattsson gasade på under ärevarvet och DD svarade direkt, mycket svävmoment och lätt sits.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden