Hoppning
31 mars 19:51
Ridsportplus

De är helgens vinnare i elitserien

NationelltI helgen har startskottet för ytterligare två zoner i hoppningens elitserie för hästar. "Vi är ett supergäng", säger ryttaren som avgjorde för det ena segerlaget.

De är helgens vinnare i elitserien
Föreningen Ray Sportryttares vinnande lag med Julia Karström, Elin Olsson, Carolina Määttä och Moa Wikström. Lagledare Pernilla Hansson till fots. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  På lördagen reds första omgången av elitseriens norra zon hos Umeå Ryttarförening.

  Vi är ett supergäng som lyfter varandra med två stöttande lagledare.

  Julia Karström.

  Det var fem lag till start, och elitseriens nykomling Föreningen Ray Sportryttare gick segrande ur striden som enda lag med 0 fel i grundomgången.


  – Efter att vi hade gått banan kändes den relativt enkel, och vi allihop trodde att det skulle bli en del lag till omhoppning. Men banan var svårare än vi trodde, säger segerlagets Julia Karström som red Linus (SWB val f -13 e Capriano-Jaguar Mail, uppf Lillerudsgymnasiet AB, äg Petra Karström), gick ut sist i laget och säkrade segern.

  ”Lättnad och stolthet”

  – Jag visste att vi skulle vinna om jag red felfritt. Känslan att gå i mål och veta att vi hade vunnit var en otrolig lättnad och stolthet, fortsätter hon.

  Segerlaget bestod dessutom av Moa Wikström/WV Klontaire, Carolina Määttä/Malva Ray och Elin Olsson/Choco Chic’s Malou.

  Gänget kvalade till elitserien inför årets säsong och har som mål att ta sig till SM-finalen i Falsterbo.
  – Att vinna med vårat lag kändes fantastiskt, vi är ett supergäng som lyfter varandra med två stöttande lagledare, säger Julia Karström som dessutom planerar att rida SM individuellt med Linus i år.

  ”En tävlingsmaskin”

  Det är femte säsongen ekipaget gör tillsammans och de har segrar upp till och med 1,45-klasser.
  – Linus är en tävlingsmaskin, otroligt snabb och försiktig, säger Julia Karström.

  Resultat, Umeå

  Första omgången av södra zonen reds hos Lunds Civila Ryttarförening på påskdagen och här var det åtta lag till start.

  Det krävdes en omhoppning mellan fyra klubbar innan Österlens Ridklubb kunde utses till segrare. Både vinnarlaget och klassens tvåa, Henriksdals Ryttarförening, var dubbelnollor men Österlen var något snabbare och vann med drygt sex tiondelar tillgodo i omhoppningen.

  I segerlaget ingick Ingemar Hammarström/Seed, Linnea Ericsson-Carey/P Diddy, Andrea Persson/F. Las Vegas och Shane Carey/Stingray.

  Resultat, Lund

  Totalt är 34 lag anmälda i Folksam Elitallsvenska 2024 som också är lag-SM för häst med final i Falsterbo för de åtta bästa lagen efter semifinalen i Norrköping vecka 22. Serien är indelad zonerna Norra, Östra, Västra, Mellersta och Södra med tre omgångar i varje zon. Östra och Mellersta zonen har sina årspremiärer nästa helg.

  I omgång 1 och 2 rider tre ekipage på hinderhöjden 1,30 och ett ekipage på 1,25. I omgång 3 rider tre ekipage 1,40 och ett ekipage 1,30.

  Tävlingsdatum och arrangerande föreningar för alla zoner
  Fullständiga regler

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 99 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden