Ponny
9 juli 2017 17:17

De är svenska mästare

Nu är ponny-SM i fälttävlan hos Tågarpsortens Ryttarförening klart och Sverige har fått tre nya mästare.

De är svenska mästare
Engla Westerberg, Filippa Nöjd och Elina Braaf var glada SM-medaljörer i den enstjärniga klassen.

Mästerskapet avslutades med terrängprov på söndagen. I klassen Stil-SM P80 för ryttare upp till 13 år gick guldet till 13-åriga Elly Kvarnstrand och Queen Ary, Ekenässjöns Hästsportklubb. Elly Kvarnstrand, som var jätteglad efter segern.
– Det är min mamma och min mormor som har lärt mig att rida, berättar hon.
Mamma till guldmedaljören är Linda Kvarnstrand, som själv vann SM när hon var 13 år och mormor är Anki Kvarnstrand som hade tre uppfödningar med på SM.

Guldekipaget ledde SM från start till mål, medan silvermedaljören Nora Skeppstedt med Mystic Temple, Stora Wäsby Fältrittklubb, gjorde en ordentlig klättring från en elfte plats i den inledande dressyren. Även bronset gick till en Stora Wäsby-ryttare genom Ebba Eisner och Waterloo och det var 22 ekipage som kämpade om medaljerna i den här klassen. 

I klassen Stil-SM P90 för ryttare mellan 14 och 18 år var det 23 ekipage som gjorde upp. Julia Lidbeck, Stensäters Ryttarförening, blev svensk mästare tillsammans med ponnyn Camilla Damgård.
– Jag var jättenervös innan terrängen, men det släppte sedan, hon var så jättefin, säger Julia Lidbeck.

Även här ledde guldekipaget hela mästerskapet igenom. Hofors Ridsällskaps Wilma Lindgren tog silvermedalj tillsammans med Munsboro Don medan bronsmedaljen gick till Mia Jöransson och Kasimir, Norrby Ryttarsällskap. 

I den enstjärniga mästerskapsklassen var det 24 ekipage i startfältet. Hoforsekipaget Filippa Nöjd/Essenar Zara tog guld efter att ha jobbat sig upp från en sjunde plats i dressyren.
– Jag tänkte bara delta, jag hade inga höga förväntningar, säger svenska mästaren vars ponny vann SM även för tre år sedan med sin tidigare ägare Alva Trané. 

Det var bara ett halvt straff ner till silvermedaljören Engla Westerberg med Magnificent, Stora Wäsby Fältrittklubb, som låg stadigt på silverplatsen hela mästerskapet. Elina Braaf, Roslagens Rid- och Körklubb, tog brons tillsammans med Kurant efter att ha legat på bronsplats hela klassen. Det var tätt även mellan silver och brons – endast 0,3 straff. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden