Ponny
19 maj 20:26

De går till SM-final från zon Polar

NationelltNu är även zon Polar i ponnyernas elitserie klar och ytterligare två lag har kvalificerat sig till finalen i lag-SM på Strömsholm.

De går till SM-final från zon Polar
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Det var Höga Kusten Sportryttarförening som hoppade hem tredje och sista omgången av ponnyernas elitserie i zon Polar. Som vanligt gick denna i Medelsvår B.

Deras 8+0 fel i omgången som reds hos Umeå Ryttarförening på fredagen räckte hela vägen till seger, närmast före Vindelns Ridklubb som hade 8+4 fel.

I det vinnande laget ingick Wilma Tjälldèn/FH. Contador, Lea Östman/Athenas Berling, Selma Påhlsson/MBF Sprintino och Thindra Silfversten/Esperando SK.

Ställningen totalt i serien blev densamma – Höga Kusten Sportryttarförening vann och Vindelns Ridklubb kom tvåa. Det innebär att dessa två lag får rida finalen i lag-SM på Strömsholm i början av juni. Nu återstår bara en omgång hos zon Nord innan hela serien är avklarad.

Resultat

Ponnyallsvenskan – regler och aktuell ställning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden