Ponny
9 juni 20:59

De knep de sista finalplatserna i ponnyallsvenskan

AllsvenskanUnder söndagen på Strömsholm gjordes det upp om de sista finalplatserna till ponnyallsvenskan, då omgång 3 zon Nord avgjordes. Det rådde ingen tvekan om vilka som skulle säkra platserna, som nu tar Jump Club RF och Equality Riders till Falsterbo och finalen.

De knep de sista finalplatserna i ponnyallsvenskan
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: IStock/Wirestock

Båda lagen hade med sig fyra fel från grundomgången till söndagens avgörande. På grund av vädret valde man att dela på segern i klassen, som avgjordes i Msv B. Det resulterade i att Jump Club RF vann totalsegern av zonen, medan Equality Riders placerade sig på en andra plats. Båda lagen är nu klara för avgörandet i Falsterbo v 27.

Resultat omgång III zon Nord

Jump Club RF representerades av Emmy Nyberg/Don Yuan, Lovisa Renlund/Bungowla Temple Bready Lady, Vilma Stugemo/Djin Fizz des Etisses samt Lovisa Gelin/Deesje.

För Equality Riders red Ebba Olsson/Miss Valentine, Katharina Wilhelmsson/Diabolo Meniljean, Havanna Sundelin/Aughadown Ace och Ellinore Edgren/Shanbo Ciaran.

Sedan tidigare är det klart att Vindelns Ridklubb och Gävle Ryttarsällskap kniper finalplatserna i zon Polar, och i zon Väst är det Trollhättans Sportryttare och Hagens Ryttarförening som går till final. Zon Öst ger finalplatser till Växjöortens Fältrittklubb samt Vetlandaortens Ryttarförening, medan zon Central finalister är Föreningen Nytorp Equestrian och Södertälje Ridklubb.

Aktuell ställning
Regler för Folksam Ponnyallsvenska 2024
Tävlingsplatser och datum för säsongen 2024

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden