Sverige
29 november 2020 14:12
Ridsportplus

De köpte hästar för miljoner vid Flyinge Open Sales

AuktionFyra av hästarna som såldes vid rekordauktionen Flyinge Open Sales för några veckor sedan fick svenska ägare. Lotta West budade hem två av dem tillsammans med sin dotter och svärson. I den här intervjun berättar hon varför hästarna köptes och vad som händer med dem nu.

De köpte hästar för miljoner vid Flyinge Open Sales
Andreas Schou och Jannike West Schou driver Absolute Horses och var med och köpte hästar vid auktionen Flyinge Open Sales nyligen. Foto: Lina Nydahl

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  När auktionen Flyinge Open Sales med selekterade unga hopphästar från tyska Gestüt Lewitz flyttade till nätet blev det en succé och slogs rekord när det gällde totalsumman.

  Det är klart att det är mycket pengar men vi ser det som en investering. Lotta West.

  Fyra av de elva sålda hästarna hade svenska köpare, och Lotta West var en av dem som var med och drev upp priserna på hästarna.
  – Ja, det gick så fort och budgivningen rusade i väg, säger hon.

  Lotta West bor på Drottningholm, Stockholm, och har bland annat drivit hingststation som ägare till hingstar som Careful och Nintender.

  När Flyinge Open Sales stängdes hade hon köpt Conterno Blue PS (val f 2014 e Conmiro-Chacco Blue) och Casalltola (sto f 2015 e Casallco-Stakkatol).

  Film på Conterno Blue PS, auktionens näst dyraste häst, ovan.

  Conterno Blue PS blev auktionens näst dyraste häst, han klubbades för 255 000 euro, knappt 2,6 miljoner kronor.
  – Det var mycket budande på honom ända in i det sista. Men vi hade bestämt att vi skulle ha honom till min man att rida på. Vi fastnade för hans typ och hoppteknik. Det är klart att det är mycket pengar men vi ser det som en investering, säger Lotta West.

  – Den andra hästen var inte alls planerat att köpa. Men nu är vi glada att det blev så.

  Flera ägare

  Hon har köpt hästarna tillsammans med sin dotter Jannike West Schou och hennes man, danska toppryttaren Andreas Schou.
  – Vi äger andra hästar i hop med dem, bland annat Darc de Lux som Andreas red i danska laget som kom tvåa i nationshoppningen i Spanien i helgen, säger Lotta West som också var med och ägde Andreas Schous EM-häst, A-Girl.

  A-Girl (SWB sto f 2010 e A-Dur-Careful, uppf Westlife AB) såldes nyligen till USA.
  – Så då tyckte vi att vi kunde köpa någon häst till, säger Lotta West som har köpt mycket hästar på olika auktioner innan.
  – Jag tycker det är ett bra sätt att handla häst på. De är ju selekterade och besiktigade och allt. Det värsta som kan hända är ju att hästen inte passar dig, men det är ju fortfarande en fin häst som du har köpt. Och så är det roligt och spännande, blir nästan som en tävling.

  Till Danmark

  De båda nyförvärven ska åka till dottern och svärsonens anläggning i Danmark för vidare träning och utbildning, nästa år kommer eventuellt  Conterno Blue PS till Drottningholm där det återigen är lite hästar hemma på gården efter att ha varit tomt några år.
  – Jag har Nintender kvar, men han är Frankrike. Och så har jag en del unghästar utplacerade på olika håll, säger Lotta West.

  – Att äga hästar på det sättet är ett bra och roligt sätt att ha kvar kontakten med sporten.

   

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 102 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden