Hoppning
20 juni 2021 15:59

De ska hoppa för Sverige på OS

OS i TokyoNu har förbundskapten Henrik Ankarcrona tagit ut den svenska kvartett som ska representera Sverige på OS i hoppning i Tokyo.

De ska hoppa för Sverige på OS
Snart är det dags för OS i Tokyo. Foto: Voyata/iStock

Den svenska hopptruppen som åker till Tokyo består av Peder Fredricson/H&M All In, Henrik von Eckermann/King Edward, Malin Baryard Johnsson/H&M Indiana och Rolf-Göran Bengtsson/Ermindo W.

En av nyheterna i sommarens OS i ridsport är att lagen består av tre ekipage och allas resultat räknas.
– Det är ett helt nytt format och det ska bli spännande att se hur det kommer att falla ut. Vi har jobbat väldigt mycket med det här. Det gäller verkligen att vara taktiskt smart i sitt upplägg, säger Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Alla fyra reser till Tokyo och laget tas ut på plats.

Det är ett rutinerat svenskt gäng ryttare. Malin Baryard Johnsson gör sitt femte OS.

”Största och finaste”

– OS är absolut en av de största och allra finaste tävlingar man kan göra. Det är det alla idrottare strävar mot. En OS-medalj är det finaste man kan vinna, säger Malin Baryard Johnsson i ett pressmeddelande från Svenska Ridsportförbundet, SvRF.

Peder Fredricson åker till Tokyo med OS-silvret i Rio i minnet:
– Jag har givetvis fantastiska minnen från Rio och ser verkligen fram emot Tokyo. Men det är ett nytt OS, med nya förutsättningar och utmaningar, säger han till SvRF.

De svenska förbundskaptenerna har i tidigare intervjuer sagt att jämnhet och erfarenhet kommer att ha betydelse för uttagningen.

 

Hoppningens OS börjar med hästbesiktning den 31 juli.

Regler med mera för hoppningens OS på Svenska Ridsportförbundets webbplats.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden