Hoppning
15 augusti 2021 13:49

De tog hand om SM-medaljerna

Hopp-SMViktor Melin var först med att ta guld i Mantorp tillsammans med sin Atina. "Det var en kämparunda", sa guldmedaljören som först trodde att det var kört. Näst på tur var Selma Hammarström som har flugit genom YR-mästerskapet med sitt kraftpaket Seed. Även Ebba Danielsson höll nollan ända in i mål och kammade därmed hem juniorguldet.

De tog hand om SM-medaljerna
Seniorernas medaljtrio med guldmannen Viktor Melin i mitten. Foto: Roland Thunholm

De hade nog inte ens en darrning på någon bom. Ebba Danielsson och hennes Chopard 19 gjorde en spikrak resa rakt igenom juniormästerskapet och tog hem söndagens sista SM-guld.

Silvermedaljören Lilly Landgren var även hon felfri och hade chans på guld, men var snäppet långsammare med sin Touch Of Chilli. Efter omhoppning mot Mathilda Bohlin gick bronset till Ingemar Hammarström och Nicoline d’Or.

”Är som att hoppa till stjärnorna”

Det var inget snack om saken. Selma Hammarström och Seed var enda nollan på söndagens utmanande YR-bana och har inte haft ner en enda bom genom hela mästerskapet. Därmed gick de också segrande ur medaljstriden på Mantorp Hästsportarena.
– Det är som att galoppera på moln och hoppa till stjärnorna, sa guldmedaljören Selma Hammarström till Ridsport om sitt kraftpaket tidigare i veckan.

Silvret gick till Filippa Enmark med hästen King Kong van’t Valissenhof, och Erik Dahnelius tog hem bronset i 1,50-debuten med Fay.

Viktor Melin blev den första svenska mästaren när seniorernas final avgjordes under söndagen. Tillsammans med Atina gick han ut som näst sist och väl i mål stod det klart att ekipaget hade minst ett silver.
– Det var en kämparunda, sa Viktor Melin när guldet var i hamn.

Med regerande inomhusmästaren Sissela Smith efter sig trodde Viktor Melin att guldet var kört. Men Sissela och Casemiro CC fick ett nedslag samt tidsfel vilket gav ekipaget silver. Bronset vanns av Linn Widmark och Coleburn – en extra speciell seger för Linn då hingsten varit borta länge från tävlingsbanorna.

Texten uppdateras.

Resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden