Hoppning
15 augusti 2021 18:32
Ridsportplus

”Det största jag har gjort”

Hopp-SMViktor Melin hymlade inte med hur han kände när Sissela Smith gick ut som sista ryttare i seniorernas SM-final. "Det var inte jättekul att ha henne bakom sig", säger den nyblivne guldmedaljören som trodde att loppet var kört. Läs medaljintervjuerna här och spana in bilderna från finalen.

”Det största jag har gjort”
Stilen var det inga fel på när Viktor Melin och Atina hoppade till sig ett guld i Mantorp. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Viktor Melin såg lite moloken efter sin finalrunda, trots att han hade säkrat ett silver med egensinniga Atina (KWPN sto f-05 e Cartier VD Heffinck-Waitaki, uppf Peter Lennen, äg Melinhorses). Han visste nämligen att den regerande inomhusmästaren Sissela Smith var sist ut.
– Det var inte jättekul att ha henne bakom sig. Hon är inte lättstressad, sa Viktor Melin som sammanbitet följde Sisselas ritt.

– Jag tänkte direkt att ”det här går inte”. Sedan fick hon ett ner. Det är ju lätt hänt, fortsatte Viktor Melin som inte hymlade med hur han kände när Sisselas nedslag kom.
– Det är klart att det var skönt när hon gick in och rev ett helt enkelt.

Efter många envetna försök tog Viktor Melin sitt första SM-guld, då inomhus, i Södertälje 2019. Nu har han även ett guld utomhus, vilket han rankar aningen högre.
– Nu är det hemmaplan och lite större. Utomhus är lite häftigare, så är det, sa han.
– Det är det största jag har gjort.

Sissela Smith-casemiro 4 210815 Rt
Silvret var en aning bitterljuvt för Sissela Smith, men hon var ändå glad över sin Casemiro CC. Foto: Roland Thunholm

Sissela Smith grämde sig över det missade guldet, men log stort ändå.
– Jag är framför allt jätteglad för Viktors skull. Sedan måste jag vara nöjd – jag vet att min häst är den minst rutinerade av de här. Han är bara tio år gammal, det var hans första utomhusfinal och hans andra 1,55, sa Sissela Smith om silverhästen Casemiro CC (HOLST val f-11 e Cachas-Contender, uppf Jochen Ramcke, äg CC Holsteiner Breeding).

Linn Widmark-coleburn 1 210815 Rt
Bronset var en seger i dubbel bemärkelse för Linn Widmark och hennes Coleburn. Foto: Roland Thunholm

Hingsten Coleburn har bronsmedaljören Linn Widmark haft sedan han var åtta år, han köptes direkt av uppfödaren, och ekipaget har tävlat upp till 1,60 utomlands. Coleburn blev dock svårt sjuk och det är först på senare tid som han har gjort comeback på banan.
– Han genomgick två operationer och höll på att dö. Vi var borta i över ett år och nu är han tillbaka. Jag har tagit två fjärdeplatser på SM med honom tidigare, så det här var lite revansch, sa Linn Widmark efter bronsvinsten.

”Coleburn har hoppat magiskt hela helgen och han är så välförtjänt av denna medalj! För fyra år sedan fajtades han för sitt liv och idag fajtades vi om en medalj.” Det skrev Linn Widmark på Facebook efter finalen.

Linn Widmark har tagit SM-medalj på ponny, men det här var första medaljen på häst.

Resultatlista senior-SM.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden