Sport
13 juli 2014 11:58

Debutant U25-vinnare

World Dressage Masters U25-klass fick en lite förvånad men rörd vinnare i Cathrine Dufour med Atteruppsgaards Cassidy. "Jag kan inte med ord beskriva vad den hästen betyder för mig", sa Cathrine som gjorde GP-debut i Falsterbo. Sara Skeppstrand och Johanna Due-Boje tog plats på podiet som nummer två och tre.

Debutant U25-vinnare
Cathrine Dufour och Atterupsgaards Cassidy på ärevarv. Lotta Gyllensten

Sju ekipage startade i WDMs satsning för U25-ryttare där dagens final reds i programmet FEI Grand Prix 16-25, en något enklare version men tillräckligt utmanande.

Många drabbades av dyrbara misstag som drog ner poängen, det kan ursäktas med att de allra flesta är nya på nivån för året och har tiden för sig.

Segrande Cathrine Dufour klarade sig inte heller utan fel men trots debuten var hennes och Atterupgaards Cassidys grundnivå mycket hög. Hon har ridit den 10-åriga valacken i flera år och tagit otaliga medaljer i J/YR-mästerskap, den första internationella var en individuell andraplats 2010 i Kronberg när valacken bara var sju år.
– Han var väldigt spänd idag, travprogrammet började trots alt ganska bra men sen spände han till rejält i en sluta och då blev det en miss. Så jag trodde inte att jag skulle kunna sätta serierna, det fungerar nästan aldrig när han blir så spänd. Så lite förvånad är jag över segern.
– Cassidy är mitt allt, vi har varit igenom så mycket tillsammans och han är en helt underbar häst. Hemma rider vi ut och tränar inte så intensivt, han är begåvad.

Sara Skeppstrand var bra mycket mer nöjd med dagens ritt med Bertram.
– Inga direkta missar utan det flöt på mycket bättre. Istället fick jag lite extra hjälp i piaffen när de körde igång prisutdelningen, det var faktiskt välkommet med en liten puff till Bertram. Så idag känns det riktigt roligt.
– Det har varit en intensiv vecka med clinic med Patrik och starter här, men så himla roligt.

Johanna Due-Boje hade den allvarliga minen på sig trots att hon hade mycket kvalificerad groomhjälp i sin bästa väns Emelie Brolin, GP-ryttare med Briman. Hon var till och med lite arg på sig själv.
– Min häst Don Corleone kändes jättebra idag, traven var riktigt fin och vi gjorde bra piaff och passage. Sen satsade jag alldeles för mycket i galoppökningen och där fick jag en stor miss som jag tar på mig helt och hållet, verkligen klantigt av mig. Men det var lite vinna eller försvinna-läge, jag satsade i alla fall.

Procenten stannade för alla ryttarna på ganska moderata nivåer men det finns en bra dressyrkarriär för de allra flesta av dem.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden