Hoppning
3 november 2018 19:20

Debuterade i augusti – tog SM-guld i dag

Avslut på toppIda Selin red SM-final med två ponnyer och en häst i dag. Fullträffen kom med den sistnämnda och det blev SM-guld för children bara drygt två månader efter debuten med Starling 7.

Debuterade i augusti – tog SM-guld i dag
Smilla Berntsson, Ida Selin och Cajsa-Stina Jönsson tog han dom children-medaljerna på SM. Foto: Yvonne Karlsson

Sex stycken children-ekipage höll i nollan genom två SM-omgångar på 1,20 och 1,25 och möttes slutligen i omhoppningen hos Helsingborgs FRK. Ida Selin var uppvärmd efter att ha ridit både C- och D-ponny tidigare i dag och nu kom fullträffen. En tredje nolla med Starling 7 (val, f 2005, e Stakkato-Calvaro Z) och en tid som räckte till guld.

Starling 7
Mot segern för Ida Selin och Starling 7. Foto: Yvonne Karlsson
Le Tornade
Smilla Berntsson och Le Tornade var felfria tre gånger om. Ett SM-silver blev belöningen för det. Foto: Yvonne Karlsson

Silvret gick till Smilla Berntsson och Le Tornade, som var precis lika felfria och ett par sekunder långsammare än vinnarna. Bronset togs av Cajsa-Stina Jönsson och Doobie, som satte omhoppningens snabbaste fyrafelare.

Ida är en rutinerad vinnare och har en fin skörd SM-medaljer sedan innan, bland annat två från SM i somras då det blev guld med C-ponnyn Fredbos Mesterix. Hon haft Starling 7 sedan augusti och valacken tävlades tidigare av Irma Karlsson.
– Han lär mig en hel del, säger 13-åriga Ida om sin rutinerade partner och berättar att hon siktar ännu högre nästa år.
– Då skulle jag gärna rida NM för children.

Nu väntar SM-banketten och firande. Ida tycker att det kändes skönt att avsluta SM på topp efter att inte ha nått ända fram med sina ponnyer.
– Ja, det känns jättebra nu. Det blev lite av en revansch, säger SM-vinnaren.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden