Blogg
25 oktober 2016 08:42

Definitionen av intensivt

Facit för förra veckan: 58 uppsittningar och 21 longerings/sadelvänjningspass. Beridarbloggaren Loi kan konstatera att hennes nya liv i Spanien är minst sagt intensivt.

Förra veckan var intensiv, så intensiv att jag var tvungen att göra lite matte av det och få reda på exakt hur intensiv. Ni som känner mig vet att jag är allergisk mot matte, så det säger en del… Hur som helst kom jag fram till att första veckan på jobbet bestod av 58 uppsittningar (!) och 21 longerings/sadelvänjningspass!

Hästarna jag rider är mellan 3 och 8 år gamla, med utbildningsnivå från ”sutten på 4 ggr” till ”piafferar och byter”. För mig och mina kollegor Olivia och Kathrine startar dagarna 07.30, då vi plockar fram grejer och tar av täckena som hästarna numera (sedan 22 oktober!) har på natten. Inte så kallt här alltså.. Sedan gör jag i ordning min första häst själv, och börjar rida. Därefter är det ridning på löpande band, bästa Kathrine som groomar åt mig gör i ordning och sköter av så att jag hinner arbeta så många hästar som möjligt före lunch. Oftast har vi gjort 9 hästar före lunchpausen, som brukar bli ganska sen.

Efter lunch är det dags för de yngsta hästarna, de tre små 3-åringarna som inte är så mycket ridna. Dem jobbar vi med på lilla ridbanan, där vi har lite högre staket och som sagt mindre yta. Alla tre är suttna på tidigare, men det är ganska många veckor sedan sist så jag gör som en kortversion av en inridning, med longering, hänga i sadeln, ridas på lina osv. Flyingemodellen på Costa Blanca alltså!


Supersöta men inte så kaxiga Marengo hänger jag fortfarande på, kanske blir det en uppsittning idag.

Det är överlag fantastiskt väder att jobba utomhus i, inte så vansinnigt varmt som i Los Angeles i somras, men inte heller kallt som i Skåne-vintern. I mitten av förra veckan var dock ett undantag då vi fick känna på lite spansk höst. Det regnade konstant två dagar. När arbetet var avslutat var jag sjöblöt och ville inget hellre än att njuta av en varm dusch. Men när vi kom till huset möttes vi av total översvämning.

 
Olivia och jag regnade nästan bort.

Det visar sig vara tredje gången på kort tid vattenledningarna bråkar och rörmokaren har varje gång sagt att ”Det är fixat nu”. Eftersom klockan redan var 21:00 gav vi oss iväg ner till La Nucía för att få tag i något snabbt att äta. Tänkte kanske nåt åt McDonaldshållet, men hamnade på en superfancy restaurang med vita dukar och fyrarätters, vilket passade enormt bra efter en dag som denna. Middagen bestod av friterad brie med avocadosallad, en sorbet, en ordentlig biff och en tiramisudessert, och vi kände definitivt ”because we’re worth it”.

I söndags var det vår lediga dag, och eftersom vi jobbar sex dagar i veckan gäller det att passa på att dra ut på äventyr. Kathrine, Olivia och jag åkte till Las Fuentes del Algar, en helt otrolig naturpark med fantastiska vattenfall och turkosa laguner. Vattnet sägs vara helande, så vi plaskade runt i det flera timmar.

 
Bildbevis på att även hästfolk duschar ibland 😉

Igår kväll hade jag och Olivia bokat in att vi skulle till gym-/sportcentret nere i La Nucía. De har dels vanligt gym, dels olika klasser som yoga, pilates etc. Dessutom finns jacuzzi, bra för sliten ryttarkropp tänker jag, simbassäng och så vidare. Det blev dock inte av igår eftersom vi var klara i stallet vid 20.00, vrålhungriga och trötta. Nytt försök idag helt enkelt! Dessutom ska jag leka kock ikväll då vi kör lite ”Halv åtta hos mig”-koncept med rullande schema på middagarna…

Och förresten, missa inte min krönika som kommer i Tidningen Ridsport denna vecka. Som jag skrev i förra blogginlägget; Den kommer kanske sticka i ögonen på några, men jag menar vartenda ord.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden