Dressyr
4 februari 2021 06:20

Delaunay OLD dansade ihop mest prispengar 2020

PengaregnHippomundo har gjort en sammanställning över vilka dressyrhästar som skrapade ihop mest prispengar internationellt förra året. I topp hittar vi Patrik Kittels stjärnhäst Delaunay OLD och tvåa är en häst som rids av en välkänd dansk ryttare. Se vilken här.

Delaunay OLD dansade ihop mest prispengar 2020
Patrik Kittel och Delaunay OLD i vinnartagen i Doha. Foto: FEI

Bästa dressyrhästen 2020 sett till intjänade prispengar internationellt är ingen mindre än Delaunay OLD (e Dr. Dolittle-Feinbrand, uppf Ulrich Brinkhus) med en total prissumma på knappt 400 000 kronor. Detta enligt Hippomundos årsbok för 2020.

Tillsammans med Patrik Kittel vann valacken Grand Prixen och den fria GP-klassen på det femstjärniga meetinget i Doha i början av 2020. Därefter knep ekipaget en fjärdeplats i Grand Prixen och en femteplats i den fria küren i danska Århus/Vilhelmsborg i slutet av året.

Tvåa är Bohemian som har skrapat ihop drygt 330 000 kronor tillsammans med Cathrine Dufour. Valacken vann både GP-klassen och den fria küren  på den femstjärniga tävlingen i Herning, och samma klasser i Århus/Vilhelmsborg.

Dufour_vilhelmsborg
Cathrine Dufour och Bohemian höll för favorittrycket på hemmaplan. Foto: ridehesten.com

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden