Sport
7 oktober 2018 09:45

Den exklusiva skaran mastertränare har utökats

UtnämningEfter tre formella nivåerna A-, B-, C-tränare finns även en extra elitgrad. Den lilla och exklusiva skaran mastertränare har nu fått sällskap av Christer Pålsson.

Den exklusiva skaran mastertränare har utökats
Christer Pålsson är numera mastertränare. Arkivbild: Krister Lindh

Svenska Ridsportförbundets tränarråd införde begreppet Mastertränare år 2013 och 2014 delades utmärkelsen ut för första gången. Förbundet förklarar att den högsta titeln för tränare delas ut ”ytterst restriktivt”.

I går, i samband med Breeders Trophy på Flyinge, fick Christer Pålsson ta emot utnämningen. Pålsson har tävlat svår hoppning och som fyrspannskusk tagit VM-silver individuellt och VM-guld i lag. Pålsson, som även har arbetat som hovslagare, har tränat kuskar som Tomas Eriksson, Axel Olin och Susanne Ankermark.

Bland de som tidigare har blivit utnämnda till mastertränare finns bland andra Ulla Håkanson, Eric Lette, Jan Jönsson, de framlidna profilerna KG Svensson och Lars Parmler, samt Ingamay Bylund, som fick titeln i somras.

Svenska Ridsportförbundets Mastertränare
• Är tränare av både ryttare och hästar och besitter förmågan att överbrygga utbildning och träning från grundläggande till högsta nivå
• Har en odiskutabel integritet och håller högsta professionalism i sitt utövande
• Står för hög etik och moral, såväl i yrkesutövande och tävlingsutövande
• Är villig och entusiastisk att dela med sig av erfarenhet och kunskap
• Ska ha gjort betydande insatser för svensk ridsports positiva utveckling
• Värnar alltid om hästens bästa
Källa: SvRF

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden