Dressyr
10 augusti 2019 18:25

Denise Ljungkvist visade formen i Kungsbacka

GP-segerSegern i FEI Grand Prix hos Kungsbacka Ridklubb gick till Denise Ljungkvist och Soéga. Därmed fick ekipaget bästa möjliga uppladdning inför söndagens kvaltävling i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour.

Denise Ljungkvist visade formen i Kungsbacka
Denise Ljungkvist och Soéga från Falsterbo i juli. Foto: Pernilla Hägg

Elva ekipage kom till start i FEI Grand Prix under Kungsbacka Ridklubbs tävlingar på lördagen. Högsta poängen gav domarna till Denise Ljungkvist från Helsingborgs Fältrittklubb och Soéga (SWB sto f 2007 e Sandakan – Amiral, uppf Anette Richard äg Denise Ljungkvist). Ekipaget fick 71.522 procent.

På andra plats kom Minna Telde med Isac och trea blev Paulinda Friberg trea med Di Lapponia T.

För Denise innebar segern ett gott besked inför söndagens kvaltävling i LiveArena & DressagePower Grand Prix Tour, som hon nu startar i för första gången. 25-åriga Denise  har nyligen klivit upp bland seniorerna, något som inte hindrade henne från att ta en seger i den trestjärniga rundan i Falsterbo i somras, eller från att ta silver i SM. Allt med det 12-åriga stoet Soega, som Denise haft sedan stoet var två år gammalt.

Även för Mads Hendeliowitz blir det första kvalet för i år i Kungsbacka. Han kommer dit med Jimmie Choo. Inför söndagens kvaltävling är det Johanna DueBoje med Mazy Klövenhöj som leder Grand Prix-touren.

Resultat från FEI Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden