Blogg
10 juni 2014 06:45

Denna utrustningshets…

Ett ämne som är hett just nu är det här med utrustning. Hästens utrustning då såklart! Det verkar finnas tre "utrustningsgrupper".

Den första gruppen är de som har på så mycket utrustning att man knappt ser att det är en häst där under. Utrusningen är där mest för att det se ”coolare” ut med en häst som är svår och behöver mycket utrustning. Sedan finns det de som är övertygade om att man inte behöver någon sorts utrustning alls på någon häst, alla hästar går att rida barbacka utan träns!

Och så finns kategorin jag räknar in mig själv i, den som faktiskt lyssnar på hästen och anpassar utrustningen efter varje enskild hästs behov. Vi har en grundmall som vi sedan anpassar oss ifrån. Vår grundmall innehåller, sadel, träns med vanligt tredelat bett och engelsk nosgrimma, en förbygel för att sadeln ska ligga på plats även över större hinder samt frambenskydd/benlindor beroende på ridpassets utformning. Vårt mål är att kunna rida varje häst med denna utrustning, det betyder att vi har gjort ett bra jobb med ridbarheten av hästen.

Som försäljningsstall vill vi ju ha så lättridna hästar vi bara kan. Och att det också ska se lätt ut. Generellt sätt blir kunder mer intresserade av en häst som ser enkel ut att rida och som hoppar bra, de kan snabbt se en framtid på tävlingsbanan med denna häst. I företagssyfte är detta väldigt viktigt då det är det vårt företag går ut på, sälja hästar till kunder.

Såklart är det ju också för hästens bästa. Vanlig, enkel och bekväm utrustning är ju självklart skönare än tighta, stora bakbenskydd, skarpa bett och för korta martingals. Att se en häst under ett ridpass som blir störd av utrustningen den har på sig är bland det värsta jag vet. Ingen häst kan vara lugn och harmonisk med obekväm utrustning!

Vilken ”grupp” tillhör du och vad använder du för utrustning på din häst? Bryr du dig om vad en häst du provrider har för utrustning?

/Amanda

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden