Blogg
19 maj 2014 07:30

Det är detaljerna som gör det

Jag har varit på många tävlingsplatser. Helheten är viktig, men det är ofta detaljer som dröjer sig kvar i minnet. I helgen var det premiär för Swedish Eventing Tour på Eketorp Eventing. Där fanns det gott om genomtänkta detaljer.

Banområde har jag hört talas om på tävlingsplatser, men detta var något nytt och en detalj som ökar trivseln för dem som har barn. Och kanske för andra besökare också.

De flesta tävlingsplatser av rang har en staty som välkomnar. Det gäller såklart Eketorp Eventing också. Men statyn till trots – tävlingsplatsen har inte nått upp till tyska Aachens standard än. 

Ett litet ”lycka till” på en infångare känns gästvänligt och trevligt. 

Blommor, blommor. blommor och gröna växter. Planteringar, krukor och arrangemang av sådant som växer fanns överallt på Eketorp Eventing under helgen.

Det är ingen hemlighet att Staffan och Lisa Lidbeck som ligger bakom Eketorp Eventing och äger gården där tävlingarna hölls är inspirerade av den brittiska kulturen. Förebilden för det här hindret är en Badminonklassiker. Men då är det ett annat bilmärke som representeras.

Det här är ingen matblogg, men bra mat är en ofta underskattad detalj på tävlingsplatser. Under Swedish Eventing Tour gick det att köpa en variant av den brittiska nationalrätten Fish and chips. Varianten var gjord på aborre och det gick utmärkt att byta ut pommesen mot en grönsallad. Mums!

Under tävlingen hölls det också en lantlivsmässa. En del av denna var en utställning av veterantraktorer. Ännu en detalj som satte en speciell prägel och stämning på tävlingsområdet. 

De här konstgjorda änderna simmade omkring i det ena vattenhindret under helt meetinget. En trevlig och ovanlig detalj. 

Fälttävlansryttarna Emelie Westin och Hannes Melin går banan. Vad de diskuterar? Detaljer så klart…

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden