Blogg
17 juli 2014 07:00

Full fart i tillvaron

I fredags åkte hela familjen till Dahnelius i Skåne utan hästar. Det är inte så vanligt att vi åker hemifrån allihopa så det var kul.

I lördags körde vi till Bakken, ett nöjesfält i Danmark och åkte en massa karuseller. Jag har aldrig varit där innan och det var jättekul.

På söndagen hade vi biljetter till Falsterbo. När vi vaknade på morgonen så spöregnade det. Det hade vi inte planerat för och vi hade dåligt med regnkläder med oss. Vi väntade nån timme sen körde vi till Falsterbo.
Det bästa med att det inte var jättesoligt var att det inte var några köer in förrän vi kom till parkeringen men det tog inte alls så lång tid ändå.

Hilda, Erik, Julia och jag började gå runt och kolla lite i montrarna. Erik och Julia hade varit där och handlat tidigare i veckan. Jag ville gärna kolla på saker till min nya häst som kommer nästa vecka.

7-årshoppningen var nästan slut när vi kom dit så den tittade vi inte på. Däremot nästa klass som var Ride and Drive. Fem ryttare var med i den klassen. Först var Nicklas Arvidsson. De började med att köra häst och vagn, en bana. Det var koner med tennisbollar utsatta som en bana och om en boll ramlade ner fick de tidsavdrag.
Efter det hoppade de upp på sin häst och hoppade en bana. Den var ca 120 cm hög. När de hade klarat det så sprang de till en fyrhjulsdriven bil och körde en bana, på samma sätt som med häst och vagn, innan de kom in i mål. Det var tryck i musiken och bland publiken under tävlingsmomenten. Nicklas Arvidsson vann övertygande. Han var den ende som satsade lite extra i bilkörningen.

Efter det så gick vi och åt lunch innan Grand Prix klassen började. Det var många fina ekipage och ritter som vi fick se och man lär sig mycket genom att titta på alla dessa duktiga ryttare.

Det enda jag köpte till ”Kakan” min nya häst var ett regntäcke. Men jag har nog bestämt mig för vilket märke på Kakans sadel jag ska ha. Vi fick en bra kontakt med den tjejen som säljer detta märke och hon kommer till oss för att prova ut en sadel när Kakan har kommit hem.

Vi hade sån tur med vädret hela dagen. Inte en regndroppe under tiden vi var i Falsterbo. När vi kom hem till Dahnelius igen så packade vi in våra grejer och Hilda hade fått (betalat 4 kronor) en kattunge av Dahnelius som skulle med hem till Motala. Katten heter Panda och var jätteduktig hela resan hem.

Vi var hemma vid 22.30 och då harvade jag paddocken och fixade till den lite. Har inte ridit på två dagar så idag är det dags igen.

I måndags sa ägaren till Erik att han ska ha tillbaka honom. Jag får alltså inte ha honom kvar utan han flyttar nästa vecka när Kakan kommer. Då blir det inte så många hästar kvar hemma utan jag får leta efter en häst till.

//Hugo

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden