Blogg
22 maj 2014 09:31

Fullt upp

Vid det här laget så är det väl ingen som är förvånad när jag säger att vi har det fullt upp på centret, det känns som att jag jämt påpekar det!

Att vara volunteer coordinator innebär i princip att jag gör samma jobb som volontärerna samtidigt som jag basar över alla sysslor vi måste göra, samtidigt som jag försöker underlätta för Diane med allting runt omkring.

Vi har en arab som är uppe för adoption, “RJ”, och häromdagen gjorde jag ett Facebookinlägg med bilder och annat på honom för att försöka få honom adopterad. Egentligen är mustanger centrets fokus, men den här araben påstods först vara en mustang och när centret träffade honom var han ju bevisligen inte det. Hit kom han ändå, och nu försöker vi hitta ett nytt hem.

Förra veckan fick vi nys om nya områden att rida i vid New Smyrna som ligger strax norr om oss, så vi bestämde oss för att lasta hästarna och åka ut och testa dom. Vi kollade vädret innan, vilket lovade regn och åskskurar. Men vädret ändras snabbt här så även om så är fallet så går det över rätt snabbt. Naturen var helt otrolig där, och vi red över olika vattendrag och vi red på allt från breda stigar till snäva där vi fick klättra och snirkla oss igenom. Det var riktigt roligt! Men så var det ju där vädret.

Vi väntade ut en regnskur innan vi lastade ut hästarna, och vi kunde höra åska på håll men vid oss började det klarna upp. Men som jag sa tidigare; vädret ändras snabbt! Så halvvägs igenom ridturen började det återigen regna, men med tanke på värmen så är det inte så farligt. Det regnade mer och mer, och efter ett tag kunde vi höra att åskan kommit bra närmre. Just då var vi uppe på höga höjder där vi hade fantastisk utsikt över vatten och skog. Då började jag bli lite orolig, höga höjder och åska hör inte riktigt ihop.

Därför föreslog jag att vi skulle öka tempot ner för att komma undan från värsta farozonen. Så här i efterhand är jag glad att jag gjorde det, för vi hann inte mer än ner förrän himlen lös upp framför oss och jag visste att inom någon millisekund skulle det smälla järnet. Och jo, jag tackar, trots att jag visste vad som väntade så fick smällen både mig och min häst Zen och skjuta ett par meter framåt. Vi red längre in i skogen och väntade där tills den värsta åskan dragit över, men regnet var vansinnigt. Det gick från snustorr sandmark till floder överallt. Vi hittade dessutom inte i dessa nya områden och vi tog en stig som gick i riktning mot parkeringen men det hela slutade med att vi kom ut på samma ställe.

Efter mycket om och men kom vi fram i alla fall, men då hade ovädret helt dragit över och vi var rakt igenom dyngsura. Och bäst av allt, på vägen hem i bilen tyckte jag att jag såg något konstigt under skärmen på Dianes keps. Det visade sig vara en stor spindel som tyckte det var ett utmärkt ställe att bygga ett spindelnät på. Jag försökte säga detta på ett sätt som inte skulle få Diane att köra av vägen. Hon behöll lugnet ända tills hon snabbt kastat kepsen till mig! Nej, jag är inte så värst förtjust i spindlar heller men jag lyckades trots det skaka av den genom bilrutan, blä.

Idag gav vi våra nyfunna ridstigar ett nytt försök, och vi hade bara solsken! Det var även första gången som Nicolas, vår nya volontär från Belgien fick följa med oss ut. Jag red även min favorit Harley, vilket alltid är roligt.

Igår jobbade vi med Nova, om ni minns “Stud muffin” som var helt vild senast jag var här? Det går super för honom, han är kelig, lätthanterlig och kommer bli en jättefin ridhäst. Vi har eventuellt redan en spekulant på honom, en man från BLM som behöver en ny arbetshäst ute på de olika adoptionerna när de flyttar mustangerna mellan olika paddockar.

Vi arbetade även Chevez, som också kom in hit när jag var här sist. Han är väldigt spänd och nervös, och låter en inte röra honom från manken och bakåt. Men när han kom hit först kunde ingen röra honom alls, nu går han med en när man mockar åt honom och vill ha uppmärksamhet. Vi jobbade båda hästarna på marken, Lorica från Tyskland fick leda Nova lite och Diane jobbade med sin cane pole på Chevez för att få honom mer lugn och okej med att bli berörd.

På fredag kommer det in tre studenter som läser till veterinärer. De kommer från olika delar i världen och är på en konferens i Daytona en vecka, och kommer därefter hit för att stanna en vecka och se dels hur centret jobbar med hästarna och samt för att följa med vår veterinär “behind the scenes”. Diane har även ordnat så att de ska få följa med på hur veterinärerna jobbar på ett zoo här i närheten. Imorgon har vi en tidning, som heter Space Coast tror jag, som kommer hit och gör en artikel om centret. Vi kommer även börja morgonen med yoga i stallet, innan vi drar igång våra morgonsysslor, skönt!

Mina ödlor flyttade ut, istället hade jag en kameleont i mitt sovrum några dagar vilket var rätt coolt när jag väl kom fram till att det faktiskt var en kameleont och inte någon köttätande ödla.

/Lovisa

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden