Hoppning, Ponny
12 augusti 2021 11:30
Ridsportplus

”Det känns som att han blir yngre varje dag”

GuldmedaljörOlivia Juréen och Flying Dragon var oslagbara i torsdagens SM-final för B-ponny – men så var de också väl förberedda. Läs mer om Team Juréens uppladdning och den 19-årige raketponnyn här.

”Det känns som att han blir yngre varje dag”
En väldigt glad guldmedaljör och hennes superponny. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

11-åriga Olivia Juréen har haft sin Flying Dragon (WELSH val -02, e Kulltorps Yrrol-Dito, uppf Monica Söderquist, äg Cecilia Juréen) i ungefär två år och är yngre än sin ponny. Men det var en rutinerad SM-raket som tog henne i mål som svensk mästare i B-ponnyernas final under torsdagen.

– Det känns som att han blir yngre för varje dag. Han är pigg och glad varje dag, sa den blöta segraren efter det obligatoriska badet i vattengraven.

Olivia-jureén-1-210812-rt
Bad i vattengraven hör till när man vinner SM. Foto: Roland Thunholm

Familjen Juréen bor i Halmstad och rider en del på familjen Arvidssons anläggning i Fjärås. Oliva tränar för mamma Cecilia Juréen som själv har ridit SM på ponny.

– Vi har haft ett väldigt bra år, de är väldigt samspelta. Vi hade inte räknat med vinst såklart, vi vet ju hur svårt det är och det är en lång väg dit. Men de är som sagt väldigt samspelta.

Har tävlat mot snabba danskor

Att SM-ladda under coronaåret har inte varit helt enkelt men Team Juréen har satsat lite extra på att rida större GP-banor på Baltic Cup.

– Det har gått väldigt bra. De har känts väldigt stabila. De banorna är bra att åka på, de är svåra och det är tufft motstånd med alla snabba danskor. Vi kände att hon var väl förberedd, säger mamma Cecilia.

Olivia-jureén-flying-dragon-2-210812-rt
Olivia och Flying Dragon i finfin form. Foto: Roland Thunholm

Hon är lyrisk över familjens 19-åriga ponny. Tanken är att Flyinge Dragon ska ärvas av Olivias lillasyster så småningom.

– Det är en fantastisk ponny, han är otroligt hinderklok och han lär henne mycket. Han blir inte osäker om det plötsligt blir höger, han bara suger tag i hindren. Han älskar att tävla, verkligen. Det finns inget negativt med den ponnyn. Han är helt ljuvlig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden