Nyheter
2 juli 2020 07:09

Digital hästsportmässa planeras i november

PåhittigtÄntligen finns det ljus i tunneln inte bara för tävlingarna, utan även för de efterlängtade hästsportmässorna som är så starkt förknippade med stortävlingarna i exempelvis Göteborg och Falsterbo. Första veckan i november planerar hästsportföretaget Back on Track "Horse Fair Online" – den första digitala hästsportmässan i sitt slag.

Digital hästsportmässa planeras i november
Horse Fair Online riktar sig till alla som har ett stort intresse för hästar och ridsport. Foto: Back on Track

Tävlingarna är igång igen efter coronauppehållet, men för hästsportmässorna som alltid varit ett efterlängtat inslag för publiken råder fortfarande dödläge. Nu tar hästsportföretaget Back on Track saken i egna händer och arrangerar den första digitala hästsportmässan i sitt slag. ”Horse Fair Online” är namnet.

– När vi inte kan träffas som vi brukar på ett flertal mässor och platser i vårt avlånga land så gäller det att tänka nytt så att hästsporten kan fortsättas att utvecklas, säger Eric Larsson, försäljningschef på Back on Track, i ett pressmeddelande.

Bild Eric
För Back on Track är mässorna ett viktigt tillfälle för att få feedback från kunderna, menar Eric Larsson. Foto: Back on Track

– Back on Track har alltid varit en stor del av de olika hästsportevenemang som arrangeras varje år och detta blir nästa steg. En mässa online ger dessutom en bättre möjlighet för alla att besöka mässan. Vi vet att många har problem att resa långt bort för mässor, inte minst med bakgrund mot att de har hästar och andra djur att ta hand om, fortsätter han.

Målsättningen är att mässan i stort ska bjuda på allt det vi vanligen ser på de stora fysiska hästmässorna i samband med exempelvis Gothenburg Horse Show och Falsterbo Horse Show. Förberedelserna är precis i uppstarten, men intresset för att ställa ut är stort bland branschkollegorna, berättar Eric Larsson för Ridsport.
– Jag kan inte säga vilka ännu, men det handlar om mycket välkända utställare som brukar vara med på de stora mässorna.

Livechatta och gå på clinics

Horse Fair Online byggs upp som en fysisk mässa fast med digitala montrar som du besöker i en digital mässhall online. Här får du sedan förevisningar av produkter på film, du kan livechatta med utställarna, få mässerbjudanden och handla.
– Förutom shopping drömmer jag också om att vi exempelvis ska kunna ordna clinics online i samband med mässan och ha frågestund med kända ryttare, säger Eric Larsson.

Kapaciteten finns för upp till 20 000 besökare per dag, det vill säga så många kan vara inne på hemsidan samtidigt, och mässan kostar inget för besökarna.

Mässan är planerad till första veckan i november och sker i samarbete med Onlinemässan, som tidigare framgångsrikt producerat Jakt- och Fiskemässan digitalt. Om du vill få en uppfattning om hur det digitala mässupplägget fungerar, kan du se en informationsfilm från den mässan här under.

Länk till Onlinemässan och Horse Fair Online.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden