Dressyr
25 november 2020 09:09

Digitala dressyrtävlingen är tillbaka

Digital utmaningSom en räddande ängel i pandemimörkret väcker nu Ridsportens Innovationer återigen liv i sin digitala dressyrutmaning. Sveriges dressyrryttare bjuds in att filma sina program, som sedan bedöms. Vinnaren i Dressage Challenge Winter Edition är dock inte nödvändigtvis den högst bedömda ritten.

Digitala dressyrtävlingen är tillbaka
Lina Dolk är en av ryttarna som ingår i Saab Team Sweden Dressage. Saab ligger även bakom Ridsportens Innovationer. Foto: Roland Thunholm

Vinterupplagan av Ridsportens Innovationers dressyrutmaning Dressage Challenge, som såg dagens ljus i samband med tävlingsstoppet i våras, är tillbaka. Med tillägget ”Winter Edition” bjuds nu svenska dressyrryttare in till att filma sina program upp till medelsvår nivå för häst och FEI-nivå för ponny och skicka in för bedömning.

Domarduon Charles Jonsson och Carolina Mörk står för bedömningen, men du får även ”hjälpsamma kommentarer och utvecklande tips” med dig på vägen. Vinnare i tävlingen blir inte nödvändigtvis de högst bedömda ritterna – två segrare utses istället baserat på ryttarens motivering till varför ritten ska vinna. Deltagarantalet är begränsat till 100 startande och först till kvarn gäller. Läs mer om detaljerna kring tävlingen här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden