Distansritt
26 februari 2015 12:35

Distanstävling i Förenade Arabemiraten tas bort från FEI-kalender

FEI har beslutat att ta bort två internationella distanstävlingar som ska hållas i förenade Arabemiraten från den officiella kalendern.

Beslutet togs under FEI:s ledningsgruppsmöte, med den nyligen valda ordföranden Ingmar De Vos. Distansritterna ska hållas i mars i Förenade Arabemiraten, men tas nu alltså bort från FEI:s officiella kalender. Anledningen är, enligt ett pressmeddelande, att ”skydda hästarnas väl och för att bevara integriteten av FEI:s regler på FEI-evenemang.” 

Detta är en följd av FEI:s beslut att utreda djurens välfärd i Förenade Arabemiraten. Förra året stärktes distansreglerna.
– Vi har gjort detta till vår största prioritet och kommer att göra dra våra slutsatser så snabbt som möjligt så att rekommendationer kan presenteras till styrelsen, säger Ingmar De Vos i ett pressmeddelande.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden