Hoppning
29 november 2021 20:28

”Springsteen har ett glastak att krossa”

KrönikaEnligt Dagens Nyheter kan Jessica Springsteen bli den ryttare som krossar glastaket för hela hoppsporten, genom att bli en förebild för unga kvinnor.

”Springsteen har ett glastak att krossa”
Jessica Springsteen i Friends. Arkivbild. Foto: Roland Thunholm

Krönikören Johan Esk, verksam på Dagens Nyheter, tror att Jessica Springsteen kan bli den som krossar hoppsportens glastak, ”sportens första kvinnliga fixstjärna”

Han skriver: ”Oavsett hur stor ridsporten är kan just Jessica Springsteen göra den ännu större och bredare. Hon kan göra vad Usain Bolt och Tiger Woods gjorde med friidrotten och golfen. De blev större än sina sporter. Folk som inte hade koll på friidrott eller golf visste ändå vilka Bolt och Woods var”.

Johan Esk menar att det är lättare för hästtjejerna att identifiera sig med en kvinnlig förebild: ”På toppen har det historiskt alltid varit männens värld. Jessica Springsteen kan bli sportens första kvinnliga fixstjärna. Någon en värld av hästtjejer lättare kan identifiera sig med”.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden