Världen
29 mars 2019 09:01

Död häst fick ligga kvar i ligghall

KadaverVid en inspektion hos en hästägare på Åland upptäcktes bland de undernärda hästarna även död häst som lämnats kvar i ligghallen. En av de undernärda hästarna fick sedan avlivas, men den sista hästen får ägaren behålla.

Död häst fick ligga kvar i ligghall
Vid en inspektion hittade Ålands miljö- och hälsomyndighet undernärda hästar och ett hästkadaver i en ligghall (bilden har inget samband med texten). Foto: Roland Thunholm

Det är Ålandstidningen som berättar om inspektionen som gjordes av Ålands miljö- och häsloskyddsmyndighet, ÅMHM. När inspektionen gjordes upptäcktes en smutsig ligghall full med bråte, samt en död häst som lämnats kvar i ligghallen. Utöver den döda hästen fanns ytterligare två undernärda hästar. En av dem fick avlivas åtta dagar efter inspektionen.

Ägaren fick behålla den tredje hästen, men har fått i uppdrag att åtgärda de brister som upptäcktes vid inspektionen. Bland annat ska ägaren skaffa en sällskapshäst till ponnyn som står kvar.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 114 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden