Hoppning
15 december 2015 12:37

Douglas Lindelöw får tävla igen

Riksidrottsnämnden (RIN) har gett Douglas Lindelöw klartecken att tävla igen, då de har skjutit upp domen till det slutgiltiga beskedet kommer. RIN ska förhöra de personer som bevittnat händelsen bakom avstängningen.

Douglas Lindelöw får tävla igen
Douglas Lindelöw får tävla igen, i väntan på beslut från RIN. Nu blir det Mechelen för Douglas och Casello. ©Photographer Roland Thunholm/ Bildbyrån

Den 25 november stängdes Douglas Lindelöw av från all tävling, då Svenska Ridsportförbundets disciplinnämnd dömde honom till två månaders avstängning på grund av hans hantering av en 7-årig häst före, under och efter en start i 1,30-klass hos Helsingborgs FRK.

Dagen efter beslutet överklagade Lindelöw domen till Riksidrottsnämnden, och det är nämnden som idag informerat Douglas om att han återigen får tävla. RIN ska nu intervjua de personer som vittnat, för att bilda sin egen uppfattning om vad som hände i Helsingborg. Därefter kommer man att ta ett beslut – något som kan dröja ända till februari. 
– Det känns som om man är lite mindre ledsen idag, men samtidigt så är det ovissa tider. Det kan ju tyvärr bli så att de kommer fram till samma sak, och då blir det istället andra tävlingar som blir drabbade. Jag hoppas ju på att jag ska bli friad, samtidigt så blev jag väldigt förvånad över disciplinnämndens beslut. Jag vet inte hur RIN resonerar, så det känns väldigt osäkert, säger Douglas Lindelöw.

Utöver domen från disciplinnämnden pågår även en tvist om Douglas bästa häst Casello.
– Det är intensifierade förhandlingar, men av respekt för alla inblandade kan jag inte säga mer än så.
Det är med andra ord ingen optimal situation för en tävlingsryttare på högsta nivå.
– Man mår ju inte så jättebra, jag funderar mycket. Men man är glad över små saker i livet. Det vore skönt att få ett avslut på både det ena och det andra, och kunna lägga det bakom mig – det tar mycket tid och energi.

Närmast på tävlingschemat ligger världscupen i Mechelen i mellandagarna.
– Jag ska precis stämma av med Sylve, men det är planen. Det ska bli väldigt kul, jag tar nog med mig Casello, Udermus och Talina. De känns i bra form trots att de inte har tävlat på tre veckor nu. För mg som är van att vara igång hela tiden har det såklart varit en omställning, men man får göra det bästa av det, avslutar Douglas Lindelöw.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden