Nyheter
10 april 2018 15:20

Douglas: ”Jag har mer rutin och vi har jobbat på snabbheten”

VärldscupfinalRidsport träffade en avspänd och taggad Douglas Lindelöw som just tagit sig över första hindret i en lång finalvecka.

Douglas: ”Jag har mer rutin och vi har jobbat på snabbheten”
Douglas Lindelöw och Zacramento är redo för action i världscupfinalen.

I den stora Paris-metropolen ligger AccorHotels Arena just invid Seine i området Bercy. Stallarna ligger ute i anslutning till Parc de Bercy, ute är det grönt på träden, Douglas Lindelöw är solbränd efter två veckors tävlande ute  i franska Nice. Inne i arenan där vi träffas är det än så länge skumt  och Dogulas hoppas på mer ljus tills det är dags för att hoppa under eftermiddagen.

Hur känns det efter vet-check med Zacramento?
– Det är alltid skönt att få en bra start även om man tycker att man förberett sig väl. Jag har peppar, peppar aldrig haft problem på vet-check men det är alltid lite nervöst, nu är det dags för allvaret.

Det var 2015 du gjorde din finaldebut i Las Vegas med Casello, hur känns det idag jämfört med debuten?
– Jag har fått mycket mer rutin, blivit varmare i kläderna och jag har lärt mig ett och annat som är bra. Inte minst är det mycket enklare att ta sig till Paris än att ta sig till Las Vegas, det är jätteskönt.

Hur tycker du Zacramento utvecklats mellan EM i Göteborg i augusti och fram tills nu, ett knappt halvår?
– Det har inte hänt så mycket, han har fortsatt i fin stil och levererar bra rundor hela tiden. Jag hoppas att vi lyckats arbeta upp snabbheten tillräckligt. Det är enormt viktigt här första dagen.  Där måste vi göra en snabb men ändå säker runda för att ha en chans. Vad som är optimalt är svårt att säga, jag hoppas kunna hamna på topp-10. Hamnar man längre ner måste jag förlita mig på att andra river för att ha en chans, det är aldrig bra.

Vad tycker du om arenan och omgivningarna?
– Vi har inte fått rida på arenan än, det är först senare idag. Ute vid stallarna finns ett stort, ljust och luftigt tält som vi kan rida och det fungerar jättebra.

Om du jämför den här arenan med den svåra Las Vegas banan som bland annat hade en väldigt speciell kortsida, vad tror du om den?
– Den är mycket större och inga knixiga kortsidor. Jag har ridit utomhus, Zacramento har bara tävlat inne, men jag vänjer mig, nu är det väl dunkelt men jag hoppas de fixar till det.

Vad tror du om banorna i helgen?
– Jag har ridit på Velastres banor men har inte så bra koll på dem som en del andra som Frank Rothenberger med flera. I Las Vegas var Ambrosianos banor väldigt svåra och fick mycket kritik och det klarade jag bra. Det var den svåraste finalen på flera år så det tar jag med med mig som boost till mig själv. Jag hoppas på banor som är svåra men rättvisa för hästarna. Zacramento har stor galopp, blir det banor där man kan galoppera på är det bra och höjden är inget problem, det får gärna vara stort, han klarar det lätt.

Du rider en svenskfödd häst, är det någon skillnad?
– Jag tycker det är roligt, lite roligt är det med en svenskfödd häst. Uppfödaren Björn Mattsson är inte här. Zacramentos mamma Madame Butterfly ska nog betäckas igen enligt uppfödaren och därmed sluta som ridskolehäst Jag är såklart jätteintresserad av en Cardento-avkomma till på henne. Men egentligen spelar inte stam och ursprung någon roll för mig.

Zacramento (SWB valack f -06 e Cardento-Cortus, uppf Björn Mattsson, äg Håkansson Häst)

Douglas Lindelöw Zacramento
Douglas Lindelöw och Zacramento nådde sitt mål att nå finalen med ett pet och en snabb tid, bästa med fyra fel. Arkivbild från GHS Foto: Kim C Lundin

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden