Hoppning
29 juli 2021 13:58
Ridsportplus

Douglas Lindelöw lämnar Sverige

Nya äventyrLandslagsryttaren Douglas Lindelöw fortsätter sin satsning utomlands. Inom kort packar han väskan.

Douglas Lindelöw lämnar Sverige
Douglas Lindelöw packar väskan och flyttar till Belgien i höst. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Douglas Lindelöw lämnar Sverige för Belgien och en anläggning som under många år varit bas för hopptränaren Henk Nooren. Flytten ingår i ett utökat samarbete med travstallet Stall Zet.

Stall Fulltofta, som Douglas Lindelöw drivit tillsammans med sin mamma och tränare Agneta Lindelöw, har legat ute till salu i något år. Nu är gården såld och flytten kan snart påbörjas.
– Under september kommer jag att flytta ner hästarna till Belgien och första oktober ska allt vara klart, säger Douglas Lindelöw till Ridsport.

Den belgiska anläggningen ligger utanför Liege och kommer även att hysa travhästar från Stall Zet. Det framgångsrika travstallet, med tränaren Daniel Redén i spetsen, är sedan 2017 Lindelöws största hästägare.
– Daniel kommer att vara nere i Belgien periodvis och då kommer vi att jobba ihop, säger Douglas Lindelöw.

Anläggningen ligger strax utanför Liege som nyligen drabbades av svåra översvämningar.
– Inga problem, gården ligger på en höjd så den är helt oskadd. Det är ett jättefint ställe med superbra träningsmöjligheter och nära till allt, flygplatser och tävlingar, säger Douglas Lindelöw.

Med sig i flytten kommer han att ha ett 20-tal hästar. Mamma Agneta Lindelöw, som han drivit Fulltofta tillsammans med och som alltid varit hans huvudtränare, fortsätter att vara hans närmaste kompanjon. Hon tänker ha kvar elever i Sverige, men kommer att spendera den mesta tiden i Belgien där hon ska ta emot elever.

Kvar i Sverige blir de yngsta unghästarna som får växa till sig på svenska marker innan de ska ner till Belgien för träning.

30-årige Douglas Lindelöw har bott på Fulltofta sedan han var sju år. Att nu lämna gården och Sverige ger lite kluvna känslor.
– Lite vemodigt är det, men det ska bli spännande att prova något nytt. Jag har länge sagt att jag vill satsa ännu mer på sporten och nu kommer jag närmare sportens kärna. Det underlättar att resorna blir kortare och smidigare, säger Lindelöw som lever i ett förhållande med flickvännen Nicole Klement.

Köparen av Fulltofta är inte någon proffsryttare och gården kommer delvis att ändra inriktning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden