Hoppning
17 oktober 2021 10:26
Ridsportplus

Douglas Lindelöw om nya stjärnan Casemiro: ”Passar mig väldigt bra”

På gångDet har varit en kickstart för Douglas Lindelöw och nya stjärnan Casemiro CC som placerat sig i Oslo. På söndagseftermiddagen startar Douglas världscupen med Casquo Blue, men att han har en ny topphäst i stallet råder det ingen tvekan om. Ridsport fick ett snack med Douglas om "Mio", satsningen i Belgien och målet med världscupen.

Douglas Lindelöw om nya stjärnan Casemiro: ”Passar mig väldigt bra”
Det blev en fjärdeplats för den nya duon Douglas Lindelöw och Casemiro CC i lördagens femstjärniga 1,45-klass i Oslo. Foto: Une Susrud

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Douglas Lindelöw och nya stjärnan Casemiro CC (HOLST val f-11 e Cachas-Contender, uppf Jochen Ramcke, äg CC Holsteiner Breeding) har bara varit ett team i någon månad, men har redan börjat visa framfötterna internationellt. Efter en smygstart i belgiska Opglabbeek har ekipaget plockat två placeringar av två möjliga vid Oslo Horse Show – där Douglas ska rida världscupen med Casquo Blue. Med Casemiro CC blev det först en sjundeplats i fredagens 1,40-klass och därefter en fjärdeplats i lördagens femstjärniga 1,45-klass.

Det är Sissela Smith som har tagit upp den välhoppande valacken i klasserna till både SM-medalj och internationella topplaceringar. Efter att hon nyligen valt att sluta som beridare efter fem framgångsrika år hos CC Holsteiner Breeding för att starta eget, placerades Casemiro CC hos Douglas på hans nya bas i Belgien. Något som Douglas är väldigt glad över.
– Han passar min ridstil väldigt bra. Han är känslig och har mycket blod, han är försiktig och har stor kapacitet och jag är jätteglad att han står i mitt stall nu, säger han.

Det verkar som att ni har klickat direkt?
– Jag är glad att jag har hittat knapparna ganska snabbt. Han är tio år gammal och har fått en bra utbildning av Sissela – han är erfaren och har inte så mycket att lära, fortsätter Douglas.

Med den tuffa konkurrensen som just nu råder med många bra svenska hoppryttare som slåss om landslagsuppdragen är Casemiro CC ett extra välkommet tillskott, menar han.
– Det krävs att du har flera bra hästar för att avancera på världsrankningen när du får tillgång till tävlingar som den här. Han är ett jättebra komplement till Casquo Blue och Cheldon, och till nästa år har jag fler hästar som knackar på dörren till de större klasserna.

Känslan med Casemiro CC har varit så bra att Douglas redan ser större klasser framför sig.
– Vi funderade lite på att rida Grand Prixen, men han har bara stått i stallet några veckor och det kommer fler stora tävlingar. Även om det känns väldigt bra är det viktigt att skynda långsamt. Det kan vara väl investerad tid att vara lite försiktig med att avancera i klasserna i början.

Douglas högra hand

Det vara bara för någon månad sedan som Douglas meddelade att han flyttar till Belgien och en anläggning som drivits av Henk Nooren. Med 18 till 20 hästar i träning börjar han komma i ordning – och han stortrivs.
– Det känns väldigt bra. Det är en väldigt fin anläggning att träna på, utbudet av tävlingar är större och det är nära till alla de stora tävlingarna, förutom till Oslo då.

Som alltid är mamma Agneta Lindelöw fortfarande en central del av Douglas satsning. Hon kommer ner till Belgien med jämna mellanrum, där även flera satsande elever är stationerade. Här befinner sig bland andra Michelle Cranning Hillgren och Cora Hirn i träning med sina hästar.
– Mamma är min högra hand i allt det här. Hon gör väldigt mycket som kanske inte alltid syns. Det är allt från administrativa saker till att ta hand om våra elever på ett bra sätt, säger Douglas.

Han är taggad inför den stundande världscuppremiären. Med världscupsegern från 2018 färskt i minnet är förutsättningarna extra goda.
– Det är något jag försöker plocka med mig och kanske kan få lite positiv självkänsla av.

Prioriterar världscupen

Flera av de svenska toppryttarna är inte lika inriktade på världscupen i dagsläget, men Douglas valde att ta biljetten till Oslo hellre än att åka till Samorin och rida GCL.
– Det är många starka ryttare som har många bra hästar för tillfället. Det gör att nivån höjs och det blir svårare att komma med. Jag hade kunnat rida i Samorin men när jag fick den här möjligheten av förbundskaptenen valde jag att prioritera världscupen.

Satsar du på världscupen?
– Det gör jag egentligen varje år. Det är ett kul och inspirerande tävlingskoncept, även om det är svårt att samla poäng och ta sig till final. Men jag har varit där flera gånger och gör det gärna igen.

Vad tror du om dagens chanser?
– Ja, vad ska man tro. Det är första tävlingen inomhus och det är kul att vara igång. Vad de andra gör är inte så viktigt för mig, jag är här för att försöka samla några poäng i alla fall.

Douglas är minst sagt på gång och inför nästa år hoppas han på stordåd. Andra topphästen Cheldon har fått vila lite efter en rätt så tuff sommar. Han är lite av en utomhushäst, menar Douglas, och planen är att starta upp 2022 med att åka till Sunshine Tour.
– Jag hoppas och tror att nästa år ska bli lika tufft som detta med nationshoppningar, GCT och ett VM på slutet.

I laguppställningen har Douglas nu alltså även Casemiro CC, som överraskade honom lite när han väl kom upp i sadeln.
– Jag har fått en uppfattning när Sissela rider och en annan när jag själv rider. Jag tyckte nästan att han såg lite trög ut och trodde att jag behövde använda mycket hjälper. Men nu när vi har gjort lite tävlingar är han mer känslig än jag trodde. Han är lyhörd för hjälperna och väldigt med på vad ryttaren vill, säger Douglas.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden