Hoppning
13 juli 2018 11:06

Douglas vann premiären av Lars Parmlers Minnespris

FalsterboFörra sommaren lämnade ridsportprofilen Lars Parmler jordelivet. I dag delades hans minnespris ut för första gången och det blev svensk seger genom Douglas Lindelöw.

Douglas vann premiären av Lars Parmlers Minnespris
Lottie och Jana Wannius, vinnaren Douglas Lindelöw på "fel" häst vid namn United och Liz Parmler vid prisutdelningen. Foto: Roland Thunholm

Lars Parmlers Minnespris, som i år delas ut för första gången till minne av den omåttligt populära ridsportprofilen, avgjordes i en speedklass på 1,45 i Falsterbo. Drygt 40 ekipage gjorde upp och det blev dubbelt svenskt i topp: Douglas Lindelöw vann med Citti 3 (sto, f 2009, e Catoki-Elite) och Stephanie Holmén kom tvåa med Clarence.

– Hon är en riktigt rosettplockare som jag är glad att ha i stallet, säger Douglas i segerintervjun om sitt sto.

Douglas säkrade därmed årets första svenska seger i CSIO5*-hoppningen, efter att två irländare vunnit de båda klasserna i går. Två till svenska placeringar togs  i klassen, genom Irma Karlsson med Chacco Stara som femma och Henrik von Eckermann med Louie 9 på plats nio.

Douglascitti3rt
Citti 3 heter det snabba stoet som Douglas red till seger.

”Lasses” fru Liz Parmler delade ut priset, tillsammans med Jana och Lottie Wannius. Under prisutdelningen berättade speaker Jan Fristedt om Lasse och allt han gjorde för ridsporten under så många år, något som berörde såväl ryttare som publik.

Många minnen i Falsterbo

När ärevarvsmusiken har tystnat berättar Liz varmt om alla kondoleanser som strömmade in när Lasse gick bort under EM och att hon var på plats på finaldagen i Göteborg samma vecka.

Nu gladdes hon åt de svenska framgångarna i Lars Parmlers Minnespris, som goda vännen Jana Wannius tog initiativ till.
– Douglas, Stephanie och de andra kände ju Lasse, så det här var väldigt roligt, säger Liz om de svenska topp-placeringarna.

Lasse var i högsta grad involverad i mycket som hände i Falsterbo under årens lopp, både på banan och bakom kulisserna.  Liz berättar hur minnena kom över henne när hon anlände till Falsterbo, som när hon besökte klasserna där Lasse brukade vara speaker.
– Men, så hörde jag speakern Emil Bolin och tänkte att ”det här hade Lasse gillat”, säger Liz leende.

Under dagen stannar Liz i Falsterbo och ska förstås titta på Grand Prix – samma klass som Lars Parmler vann 1982.

Resultat

Stephanieholmenclarence2rt
Stephanie och Holmén och Clarence flög fram emot andraplatsen. Foto: Roland Thunholm
Henrikvoneckermannlouiert
Henrik von Eckermann red in Louie på placering nio. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden