Sverige
22 augusti 2017 09:53

Lars Parmler har avlidit

Lars Parmler avled på tisdagsmorgonen efter en tids sjukdom. Han sörjes närmast av makan Liz, barnen Niclas och Malin samt barnbarn.

Lars Parmler har avlidit
Lasse Parmler blev Årets tränare 2006.

Lars ”Lasse” Parmler vigde tidigt sitt liv åt ridsporten både som aktiv ryttare och senare som tränare. Bland topparna i den aktiva karriären finns Grand Prix-seger med Copperfield i Falsterbo 1982. Tillsammans med makan Liz och Clarebergs Ridklubb var Lasse med och startade Gothenburg Horse Show 1977.

Efter eget tävlande övergick Lasse till tränarverksamhet och som A-tränare har han lett många välkända elever, som Helena Persson, Svante Johansson och Jacob Hellström, till framgångsrika karriärer.

Han har bland annat även varit förbundskapten för det finska landslaget, coach för svenska ponny-, junior- och youngriderlag samt lagledare för norska junior- och youngriderlandslag. Under många år hördes Lasse även som hoppsportens expertkommentator i SVT.

Lasse Parmler blev 75 år.


Lasse och Liz Parmler var med och startade upp Gothenburg Horse Show. Foto: Jan Gyllensten

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden