Dressyr
2 juli 15:06

Dressyrens drottning säker på tronen

RankingJessica von Bredow-Werndl sitter även denna månad säker på tronen som världsetta. Ytterst lite har hänt i rankingen under juni – om man bortser från en populär britt och två välkända danskar.

Dressyrens drottning säker på tronen
Sitter säkert även denna månad. Foto: Kim C Lundin

När juni förvandlats till facit står det klart att toppskiktet på världsrankingen i dressyr är detsamma.

Tysklands Jessica von Bredow-Werndl fortsätter att toppa med 2078 poäng. Hack i häl återfinns hennes landsmaninna, Isabell Werth med 2044 poäng. Tredjeplatsen innehas av brittiska Charlotte Fry med 1929 poäng.

Fjärdeplatsen bjuder på en omkastning, där brittiska Charlotte Dujardin petat ner danska Nanna Skodborg Merrald till femteplatsen. Svenske Patrik Kittel ligger kvar som 6:a med 1828 poäng, följd av resten av det danska landslaget, med Cathrine Laudrup-Dufour på sjundeplats och halvraketen Daniel Bachmann Andersen som denna månad klättrar från tolfte plats till nionde. Mellan honom och Laudrup-Dufour hittar vi Nederländernas Emmelie Scholtens.

Helraketsepitetet utdelas istället till brittiska Carl Hester, som gör ett rejält kliv uppåt, från 25:e till 10:e plats.

Här hittar du hela listan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden