Ponny
21 augusti 2016 13:47

Baumgürtel oslagbar, Holmgren tia

På ponny-EM i Vilhelmsborg rider 19 ekipage om medaljer i kürfinalen. Först till start var Linnéa Holmgren på Fleuramo's Justin som landade på en fantastisk tionde plats i EM-debuten. Segrade gjorde Lucie-Anouk Baumgürtel på över 81 procent med sin Massimiliano.

Baumgürtel oslagbar, Holmgren tia
Täckesförrådet är fullt, medaljförrrådet påfyllt med tre guldmedaljer. Lucie-Anouk Barmgürtel och hennes Massimiliano tog hem allt från lag-guld till två individuella guldmedaljer.

Ekipagen hade soundcheck lördag kväll och sedan lottades ekipagen i två seedade startgrupper. Det innebar att Linnéa Holmgren fick starta först av alla med sin Fleuramo’s Justin.

De fick till en ritt där alla rörelser fick godkänt av de fem domarna, lite blandat omdöme från domarna på de artistiska betygen men totalt 70,025 procent. Det var ett resultat som stod sig långt in i klassen och Linnéa avancerade många placeringar till en finfin tionde plats totalt. Starkt jobbat efter att ha kommit till final på sista biljetten, en härlig avslutning på deras första EM.

Ledningen varade riktigt långt in i klassen för Linnéa.

Clara Egholm-Hebsgaard på Extrem gick ut som startnummer 9. Det är inte utan att en saknar funktionen Judges Supervisory Panel, hjälpdomarna som på seniorernas mästerskap går in och ser över bedömningsfel, även på ett ponny-EM. Clara och Extrem bedömdes mycket olika av domarna, det skiljde nästan åtta procent mellan topp och botten. Det blev inte den ritt Clara satsat på, framförallt låg Ulrike Nivelle och Susan Rhode flera procent under på de tekniska siffrorna. Totalt 67,75 procent. 

Guldmedaljen gick till Lucie-Anouk Baumgürtel som med sin ponny Massimiliano bor nästgårds till Patrik Kittel i tyska Nottuln. Med nästan 85 procent för det artistiska och 77,25 för det tekniska var det idag ingen diskussion om vem som stod som segrare. Lucie-Anouk fick hela 81,125 procent mer än 3,5 procent från silvermedaljören Tabea Schröder på Danilo. Bronset gick till hemmaekipaget Louise Christensen på Vegelins Goya som red ihop 76,175 procent. 

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden