Dressyr
19 mars 2023 06:13

Dressyrryttare allvarligt skadad vid hästbesiktning på tävling

InternationelltEn brittisk Grand Prix-ryttare fick flera allvarlig skador i samband med en hästbesiktning som beskrivs som kaotisk.

Dressyrryttare allvarligt skadad vid hästbesiktning på tävling
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: FEI/Christophe Taniére

Det är Lisa Marriott som skadades i samband med hästbesiktningen vid tävlingarna i brittiska Addington häromdagen.

Eurodressage berättar att vittnen uppgett att det var kaotisk i området där hästarna hölls innan de skulle trava upp. Bland annat ska det ha varit trångt och tätt mellan hästarna. En häst började bocka och sparka bakut. Lisa Marriott sparkades av hästen, som träffade henne i bröstet med båda sina bakben.

Ryttaren fördes snabbt till sjukhus där det kunde konstateras att hon hade sex brutna revben, varv två hade flera brott. Dessutom skadades hennes mjälte och hon har inre blödningar.

Enligt Eurodressage vårdas ryttaren på en intensivvårdsavdelning. ”Jag är förtvivlad. Jag kommer inte kunna vara nära en häst på tre månader då det kan bli katastrofalt för mig att trilla från gående. Jag kämpar mentalt för att kunna acceptera situationen,” säger 44-åringen som har sin bas utanför Liverpool till sajten.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden