Blogg
4 december 2013 09:32

Dressyrryttarna bloggar

Dressyrryttarna är en ny webbrealityserie som börjar sändas hos Ridsport imorgon, torsdag. Men redan i dag smygstartar vi med bloggen. Först ut är Clara Egholm Hebsgaard som tävlade i ponnykür i Globen i helgen.

Jag har nu i helgen tävlat i en av de  största arenorna i hela Sverige, Ericsson Globe.

Det har verkligen varit min största dröm att få tävla i Globen, ända sen jag bara var 7-8 år. Jag har varit där tidigare när min syster ridit. Jag fick reda på att jag skulle få rida i Globen för bara en månad sedan, det var bästa känslan någonsin och jag var så lycklig att jag grät.

Vi tränade så ofta vi kunde med såklart vila för Extrem också.  Det är rätt besvärligt att kvala in till Globen, först måste man vara bland de tio bästa som tar sig till semifinalen i Nordhalland i början på november. I semifinalen är det endast de fyra bästa som går vidare. Jag blev placerad som nummer två i Nordhalland och var överlycklig!

Vi var klara för att åka upp till Stockholm och det gjorde vi, red på banan dagen innan och på morgonen innan küren och Extrem fick kolla på allt. Extrem är inte alls tittig men det känns bäst om han ändå sett hela omgivningen.

Ponnyerna fick stå utomhus i tältstallarna vilket var väldigt kallt, men det kunde absolut varit värre! I Globen och runt om är det full aktivitet – en fransmann tränade med elva lösa hästar – även föl och en annan hade lösa ankor och hundar. Extrem var väldigt impad av ankorna – det var nytt för honom.

Dagen närmade sig, Dagen jag skulle rida in på banan och prestera. Och den kom.  Jag var väldigt nervös då det var grymt mycket folk, men det var riktigt kul. Jag och Extrem gjorde ett riktigt fint program tillsammans och red på hela 72 procent.

Jag är verkligen nöjd över resultatet och med hela ritten, och jag fick också en fantastisk känsla. Vår ritt slutade som den tredje bästa, super kul och nöjd. Att senare få rida ärevarv var något av det bästa, Extrem tyckte verkligen att det var superkul! Han blev också lite laddad och bytte galopp lite som han kände för.

Det var riktigt lärorikt att få rida i Globen och jag hade mer än gärna åkt dit och tävlat nästa år igen!

/Clara


Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden