Dressyr
29 oktober 2022 15:16
Ridsportplus

Dubbel glädje efter LFC för unga hästar

Klara för FriendsDet blev inte bara placeringar utan även biljett till Friends för de tre topplacerade ekipagen i Lövsta Future Challenge för unga hästar på Grevagården. "Det var tajt i dag så det känns jätteroligt", säger segraren Maria Eriksson.

Dubbel glädje efter LFC för unga hästar
Maria Eriksson och Mc Gordon kan nu förbereda sig för final på Friends. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Med 69,693 procent vann Maria Eriksson den sista omgången i Lövstas serie för unga dressyrhästar tillsammans med Mc Gordon (SWB, val, -12, e Connery – Highlander, uppf Håkan Pettersson, äg Maria Eriksson).

− Vi red en omgång i fjol, men i år är första gången vi har varit med i alla fyra omgångarna. Cupen är en fantastisk möjlighet att få tävla på de här premisserna, säger Maria Eriksson strax efter prisutdelningen, fortfarande till häst.
− Jag sitter gärna kvar, för det är lite besvärligt att kravla ner och upp igen, ler hon och berättar att mätstickan som mäter 1,80 inte räcker till för McGordon.

Blir nyttigt att komma till en arena som Friends

Hon har haft hästen sedan han var tre år, och första riktiga året i LFC har varit framgångsrikt, med två segrar och två tredjeplatser.
− Det bästa med Mc Gordon är framför allt att han alltid vill. Han går in och spetsar öronen och säger: ”Nu kör vi”.
Om det blir likadant på Friends återstår att se.
− Det är det vi inte vet, och det är därför det är så nyttigt att få komma till en sådan arena. Det kan ju bli väldigt spänt därinne.

Maria Eriksson-mc Gordon 4 221029 Rt
Maria Eriksson och Mc Gordon, som tävlar för Edsbyns Ridklubb. Foto: Roland Thunholm
Martin Ågevall-romeona 1 221029 Rt
Martin Ågevall och Romeona. Foto: Roland Thunholm

I Lövsta Future Challenge-sammanhang räknas hästarna som unga till och med det år de fyller 11 år.

I år får Lövsta-ekipagen som startar på Friends för första gången göra två starter, just för att första gången där inne kan bli omvälvande, säger Kristina Berggren Fur från Lövsta Future Challenge.

Det var vårt mål för året
Martin Ågevall

Lika glad som Maria Eriksson är Martin Ågevall som på lördagen slutade tvåa på Grevagården med Romeona (SWB, sto, f-11 e Blue Hors Don Romantic  – Briar, uppf Ann-Sofie Lilja, äg Martin Ågevall). Resultatet 69,649 procent var bara några tiondelar från segraren och räckte med god marginal till en startplats på Friends.

− Det har varit jättetajt, och det är fantastiskt kul, för det var vårt mål för året, säger Martin som haft Romeona sedan hon var tre år.
− Hennes styrka är att hon är otroligt ambitiös och rolig att rida varje dag. Sedan har hon väldigt mycket gång och måste fortfarande bli lite starkare.

Trean på Grevagården, Karin Persson och Giuliano B tar också en finalplats på Friends, och den fjärde finalplatsen går till Mads Hendeliowitz och Milwaukee.

Resultat

Totala resultat i Lövsta FC Unga hästar

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden